Öldü denilen IŞİD lideri Bağdadi: İslam hiçbir zaman barış dini olmadı

IŞİD lideri Bağdadi yandaşlarına seslendi: İslam hiçbir zaman barış dini olmadı... Bağdadi en son, geçen Temmuz ayında IŞİD'in Musul'u ele geçirmesinden sonra bir camide vaaz verirken görülmüştü.

Yayınlanma: 15.05.2015 - 09:35
Abone Ol google-news

 
 Radikal İslamcı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Irak ve Suriye'de halifelik ilan etmiş lideri Ebubekir el Bağdadi "İslam dininin barış değil savaş dini olduğunu" öne sürdü. Geçen mart ayında koalisyon bombardımanında ağır yaralandığı iddia edilen El Bağdadi, 6 ay sonra yayınlanan ilk mesajında, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanları “Suriye ve Irak’a hicret etmeye, veya oldukları yerde silahlanarak cihat etmeye” çağırdı. 
 
“Müslümanların savaşı”
 
Uzmanlar orijinalliğini doğrulayamadıkları 33 dakikalık kayıttaki sesin Bağdadi’ye benzediğini belirtiyor. İngilizce, Fransızca, Rusça, Almanca ve Türkçe çevirileriyle yayınlanan mesajda Bağdadi, “İslam hiçbir zaman barış dini olmadı. İslam savaş dinidir. Kimse bizim savaşımızın İslam Devleti için olduğunu düşünmesin. İslam Devleti’nin başını çektiği savaş, tüm Müslümanların kafirlere karşı savaşıdır” ifadelerini kullandı. Irak’ta IŞİD militanlarının Anbar vilayetine ilerlemesi üzerine Ramadi’den kaçan halkı da geri çağırdı. “Siz bizim insanlarımızsınız, sizi koruyacağız” diyen Bağdadi, “Hilafetin gölgesi dışında size ne güç, ne onur, ne güvenlik, ne de hak var” uyarısı yapmayı da ihmal etmedi.
 
Batı Suud'u Şiilerle değiştirdi
 
IŞİD lideri, Yemen'deki son gelişmeleri de içeren yorumlarında Şiilere karşı da ağır sözler etti. Yemen’de 26 Mart’tan bu yana Zeydi Şii Husilere yönelik bombardıman düzenleyen Sünni koalisyonun lideri Suudi Arabistan liderleri için “sonları yakın” diyen Bağdadi, Batı'nın Riyad yönetimini Şii güçlerle ve “ateist Kürtlerle” değiştiğini öne sürdü.
 
Bağdadi, “Sözde meşruiyetlerini kaybettiler... Efendileri Haçlılar ve Yahudilerin Şiileri onlara tercih ettiklerini hissedince Yemen’deki Şiilere sözde savaş açtılar. Sünnileri savunduklarını iddia ediyorlar... Yalan söylüyorlar. Bu Müslümanları İslam Devleti’ne katılmaktan vazgeçirmek için çaresizce bir hamle. IŞİD Sünnileri savunuyor, bu da Saloul’un oğullarını dehşete düşürüyor” ifadelerini kullandı. 
 
Bağdadi, sonuncusu kasım ayında olmak üzere çok sayıda ses kaydı yayınladı ama geçen temmuzda IŞİD Musul'u ele geçirdiğinde camideki vaazında görüntülenmişti. Irak İçişleri Bakanlığı Bağdadi’nin geçen mart ayındaki bombardımanda ağır yaralandığını duyursa da ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) haberi doğrulamamıştı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler