“Olmak ya da olmamak“

En iyi film, yönetmen, özgün senaryo, görüntü Oscar’larını kazanan kara komedi, insanın sevgiye olan gereksinimini ve varoluş krizini yetkin bir vurguyla betimliyor.

Yayınlanma: 12.06.2015 - 18:06
Abone Ol google-news

Birdman üçlemesindeki süper kahraman rolüyle parlayan Hollywood yıldızı Riggan Thomas’ın altın yılları sona ermiştir. Kendini yeniden kanıtlamak isteyen Riggan, Broadway’de Raymond Carver’ın “What We Talk About When We Talk About Love” adlı kısa öyküsünü sahneye koyar, başrolünde de oynar.

Her gece sahnede “Her dakika başka birisi olmaya çalışıyorum. Varolduğumu duyumsamıyorum” diyen Riggan kendi canavarlarıyla boğuşmaktadır. Eski karısı, yeni sevgilisi, bağımlı kızı, tiyatro, kariyer gibi sorunlarla uğraşan Riggan yaşamında ilk kez doğru bir şey yapmak istiyordur. Bir zamanlar süper kahraman Birdman olarak küresel bir güce ulaşmış olan, başka birisi olmak için çabalayan Riggan sıradanlıktan kurtulmak için yaratıcı, kalıcı bir iş yapmak için can atar. Hayranlıkla sevgiyi sürekli karıştıran aktörün aslında en büyük gereksinimi sevgidir, ilgidir.

Günümüzün artı değerleri sayılan Facebook, Twitter, sosyal medya, reality şov, popülarite gibi unsurları eleştiren Paramparça Köpekler ve Aşklar ve Babil’in yönetmeni bu kez komediye yönelerek filmini kesintisiz bir plan sekans olarak izleyiciye aktarıyor.

Birdman or the Unexpected Virtue of Ignorance (Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi ) Yön: Alejandro Gonzalez Inarritu Oyn: Michael Keaton, Edward Norton, Naomi Watts, Andrea Riseborough, Emma Stone, Amy Ryan, Zach Galifianakis / 2014, 114 dakika, BirFilm.

Format: Dvd, Blu–ray.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler