'Ölümler' TBMM'de

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, gazetemizin manşetinde yer alan “Son 5 ayda 44 çocuğun öldüğü, 52 çocuğun yaralandığına” ilişkin raporu TBMM’ye taşıdı.

Yayınlanma: 23.12.2015 - 22:22
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, gazetemizin önceki gün manşetinde yer alan “Savaş İstemiyoruz! Çocukları Öldürmenizi İstemiyoruz Girişimi”nin son 5 ayda 44 çocuğun ölümü, 52 çocuğun yaralandığına ilişkin raporunu TBMM gündemine taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Tanrıkulu, “Listede isimleri, yaşları ve ölüm tarihleri bulunan 44 çocuğun son 5 ayda ortaya çıkan çatışma sürecinde yaşamlarını yitirdikleri doğru mudur?” sorusunu yöneltti.

Öte yandan TBMM Genel Kurulu’nda Güneydoğu’daki operasyonlara değinen CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Silopi’den bir yurttaşı telefonla arayıp, konuşmasını Meclis’e dinletmek isteyince “İçtüzüğümüze göre böyle bir uygulama yoktur” diyen Meclis Başkanvekili HDP’li Pervin Buldan’ın engeliyle karşılaştı. Yusuf adlı Silopili yurttaş, “Bize bu zulmü niçin yapıyorlar? Bizler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miyiz?” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon