Ölümüne kelepçe

İbrahim Tatlıses ve Deniz Seki’nin de jüri üyesi olduğu 2007 yılındaki Popstar yarışmasına katılan piyanist, 110 kilo ağırlığındaki Fatih Besler’in (27), Adana’da özel bir hastanede 15 Aralık’ta mide fıtığı ve mide küçültme ameliyatı sırasında yaşamını yitirmesi, gözleri yeniden mide küçültme operasyonlarına çevirdi.

Yayınlanma: 29.12.2014 - 22:09
Abone Ol google-news

İddaya göre doktor, istemesi halinde midesine kelepçe takarak kilo vermesini sağlayacağını söyledi.

Bilindiği üzere 20 gün önce de Tokat’ta mide küçültme operasyonu geçiren bir çocuk annesi
hemşire Mehtap Yetigin (33) ameliyattan 10 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Hekimler, bu ameliyatların riskli ameliyatlar olduğunu, her hastaya yapılmadığını belirterek “Son günlerde bu ameliyatlar moda haline geldi ve herkes yapmaya başladı. Tam teşekküllü hastanelerde, bu konularda tecrübesi olan hekimlerin ameliyatları yapması, riski daha da azaltır. İleri derece kalp yetmezliği olanlar, yaşlılar, kortizon tedavisi görenler, solunum problemi yaşayanlar gibi kişilere bu ameliyatlar yapılmaz” dediler.

Medicana Çamlıca Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alp Gürkan, mide küçültme ameliyatlarının öldürücü şişmanlık olarak adlandırılan morbid obez hastalara yapıldığını söyledi. Vücut kitle endeksi 35-40’ın üzerinde olan morbid obez hastalarında, kilolarına bağlı ölümcül komplikasyonlar gelişebileceği için önce hastaları değerlendirip sonra ameliyat konusunda karar verdiklerini anlatan Gürkan, son yıllarda mide küçültme ameliyatlarında yeni yöntemlerin çıktığını ve bu yöntemlerin tecrübeli hekimlerle birleşmesiyle riskin daha da azaldığını belirtti. Gürkan “Son günlerde bu ameliyatlar moda haline geldi ve herkes yapmaya başladı, yanlışlık burada. Bu konuda
daha deneyimli insanların ve tam teşekküllü hastanelerin tercih edilmesi gerekir” dedi.

İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Obezite Cerrahisi Bölümü’nden Doç Dr. Halil Coşkun ise obezite sorunu yaşayan hastalarda diyet ve egzersiz programlarından yeterli sonuç alınamadığında önemli seçeneklerden birinin obezite cerrahisi olduğunu söyledi. Coşkun, tüm ameliyatlar için geçerli olan kanama, organ yaralanması, solunum problemleri, emboli gibi çok düşük oranlarda komplikasyonlar burada da geçerli olduğunu ifade ederek “Tüp mide ameliyatına özel komplikasyon ise midenin kesilip dikilen kısmından (zımba hattı) gerçekleşebilen kaçaklardır ve bazen ikinci bir müdahale gerektirebilir” diye konuştu.

Bir çocuk babası Fatih Besler’in ailesi, ihmal iddiasıyla savcılığa şikâyette bulundu. Eşine, mide fıtığı ameliyatı için 10 kilo zayıflaması gerektiğinin söylendiğini anlatan Besler’in eşi İstem Besler, AA’ya konuştu. Besler, “Doktor, mide küçültme ameliyatını önermiş, eşim de kabul etmiş” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler