Önce patlama sesi duyuldu... Gizemli uçak 718 gün sonra iniş yaptı

Florida'nın bazı bölgelerinde duyulan ses patlaması, gizemli X-37B Yörünge Test Aracı'nın uzayda geçirdiği 718 günün ardından Pazar sabahı NASA'nın Kennedy Uzay Merkezi'ne inişini işaret etti.

Yayınlanma: 11.05.2017 - 09:14
Abone Ol google-news

Askeri uzay 'drone'u, 20 Mayıs 2015 tarihinde bir Atlas 5 roketi ile Cape Canaveral'dan fırlatılan NASA'nın eski uzay mekiğinin küçük bir sürümüne benzeyen Boeing üretimi araç, dördüncü görevin başlangıcını belirtmişti.

CNN Türk'ün haberine göre, en az iki uçağa sahip olan program dört görev boyunca uzayda toplamda 2085 gün geçirdi. Pazar günü sona eren dördüncü görev aynı zamanda da bir önceki görevin 2012 ile 2014 arasındaki 614 günlük dayanma rekorunu kırdı.

Hava Kuvvetleri'nin yaptığı açıklamada belirtildiği üzere görev bir kez daha yörüngede kalma rekorunu kırdı ve Florida eyaletine uçağın ilk inişiydi.

"Yere inme, yenilenme ve aynı noktadan tekrar fırlatılma, OTV'nin yeni uzay teknolojilerini kullanma yeteneğini daha da artırıyor."

Hava Kuvvetleri'nin yayınladığı bir durum belgesinde, X-37B'nin gerçekleştirdiği testler içerisinde "gelişmiş yönlendirme, seyahat ve kontrol, termal koruma sistemleri, havacılık elektroniği, yüksek sıcaklık yapıları ve mühürleri, konformal yeniden kullanılabilir yalıtım, hafif elektromekanik uçuş sistemleri, gelişmiş itme sistemleri, gelişmiş malzemeler ve otonom yörüngesel uçuş, (atmosfere) tekrar giriş ve iniş" bulunmaktaydı.

Bu gizemli Hava Kuvvetleri uçağı yerde çok uzun süre durmayacak. Beşinci X-37B görevinin bu yılın ilerleyen dönemlerinde başlaması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler