Onlar il il duruşmadalar

AKP, CHP, MHP referandum için Türkiye’nin çeşitli merkezlerinde mitingler yaparken HDP’nin tutuklu eş genel başkanları ve milletvekilleri SEGBİSe’l duruşmalara katılıyor.

Yayınlanma: 19.03.2017 - 22:52
Abone Ol google-news

16 Nisan’da gerçekleştirilecek referanduma sayılı günler kala siyasi partiler kampanyalarına hız verdi. Siyasi parti liderleri bir gün içinde birden fazla ilde seçmenle buluşurken, tutuklu HDP eş başkanları ise bazen bir gün içinde birden fazla duruşmaya katılıyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugüne kadar 14 farklı kentte toplam 32 duruşmaya katıldı. Tutuklu tüm HDP’li milletvekilleri ise bugüne kadar 25 farklı kentte 105 duruşmaya katıldı.

13 milletvekili tutuklu

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın aralarında olduğu toplam 13 milletvekili 4 Kasım 2016’dan bugüne kadar süreç  içerisinde tutuklandı. Tutuklu HDP’li vekiller hakkında bugüne kadar yoğun bir yargı süreci izlendi. Şubat ayından bu yana da bir gün içerisinde birden fazla duruşma yapılmaya başlandı.

Tutuklu HDP’li vekiller SEGBİS sistemiyle bugüne kadar pek çok duruşmaya katıldı. HDP kaynaklarından edinilen bilgiye göre tutuklu 13 HDP milletvekili bugüne kadar toplam 105 duruşmaya katıldı. Tutuklu HDP eşbaşkanları ve milletvekillerinin referandumun gerçekleştirileceği 16 Nisan’a kadar kesinleşmiş 34 duruşması daha bulunuyor.

Siyasi parti liderleri kent kent kampanya çalışmalarını gerçekleştirirken, Demirtaş bugüne kadar 14 farklı kentte toplam 32 duruşmaya katıldı. Bu süreç içerisinde Demirtaş’ın bir günde 3 farklı kentteki duruşmaya katıldığı da oldu. Demirtaş’ın 16 Nisan referandumuna kadar tarihi kesinleşmiş toplam 11 duruşması daha bulunuyor. Buna göre Demirtaş referanduma kadar toplamda 43 duruşmaya katılmış olacak.

20 duruşmaya katıldı

Yüksekdağ da bugüne kadar 9 farklı kentte toplam 20 duruşmaya katıldı. Yüksekdağ’ın da tek gün içinde birden fazla duruşmaya katıldığı zamanlar yaşanırken, referanduma kadar Yüksekdağ’ın tarihi kesinleşmiş 7 duruşması daha bulunuyor. Bu kapsamda Yüksekdağ, referanduma kadar toplamda 27 duruşmaya katılmış olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler