Operadan namaza

Devlet Opera ve Balesi’ne “Çanakkale etkinliklerine katılın” talimatı verildi. ‘Hamlet’ balesi provasını yarıda bırakıp ‘temsili bir hoca’ eşliğinde sahnede ‘namaz kıldılar.

Yayınlanma: 22.04.2015 - 07:07
Abone Ol google-news

Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı nedeniyle gerçekleştirilen “1915 Bir Hilal Uğruna” adlı etkinliğe katılması zorunlu tutulduğu etkinliğe, DOB’dan baletlerle birlikte Modern Dans Topluluğu’ndan yaklaşık 9 sanatçı katıldı.

Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı nedeniyle gerçekleştirilen ve bütçesini Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın karşıladığı belirtilen “1915 Bir Hilal Uğruna” adlı etkinlik için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü’ne “etkinliğe katılın” talimatı geldiği öğrenildi. Kurumların, “Gerekirse temsiller iptal edilsin, ancak bu etkinliğe katılınsın” denilerek katılması zorunlu tutulduğu etkinliğe, DOB’dan baletlerle birlikte Modern Dans Topluluğu’ndan (MDT) yaklaşık 9 sanatçı katıldı.

Devlet Halk Dansları Topluluğu ile Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin de yer aldığı ekipte, sanatçılar temsili bir hoca eşliğinde sahnede “namaz kıldı.”

DOB’dan katılan baletlerin “Hamlet” balesi provasını yarıda bırakıp, “1915 Bir Hilal Uğruna” provalarına gitmek zorunda kaldıkları belirtildi. Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı nedeniyle geçen haftalarda Ankara’da, ATO Congresium Salonu’nda, “1915 Bir Hilal Uğruna” adlı etkinlik gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Çanakkale Savaşları’nda ölen Anzak askeri Harry ile Eceabatlı Adil’in “semaya yükselirken yaptıkları sohbeti anlatan” temsile katılmak için Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile DOB Genel Müdürlüğü’ne “katılın” talimatı geldiği öğrenildi. “1915 Bir Hilal Uğruna” adlı dans gösterisinin koreografisini Devlet Halk Dansları’ndan Yıldız Çankaya’nın yaptığı belirtilirken, gösterinin provalarını Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz’ın izlediği, daha sonra “görkemli bir eser istediklerini” belirterek, DOB’dan sanatçı talep edildiği dile getirildi.

‘İptal edin’

Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin de yer aldığı eserde, Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun gösteri yaptığı, bakanlığın isteği üzerine de DOB sanatçılarının katıldığı belirtildi.

Genel Müdür Selman Ada’nın “Temsiller var, sanatçı gönderirsek zorlanabiliriz” açıklamasına karşın bakanlıktan Ada’ya, “Gerekirse temsiller iptal edilsin, ancak bu etkinliğe katılınsın” yanıtı geldiği de dile getirilirken, sanatçılar, gösteri sırasında “temsili bir hoca” eşliğinde sahnede “namaz kıldı.”

Gösteriye MDT ve DOB Bale bölümünden yaklaşık 9 sanatçının katıldığı dile getirilirken, gösteriye katılan baletlerin, aynı zamanda ertesi gün temsil verecek “Hamlet” balesinde de görev aldıkları ve bu nedenle “Hamlet”in provalarına katılamadıkları kaydedildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler