Otizme et suyu şifası

Doğru beslenme ile otizm belirtilerini hafifletmek mümkün

Yayınlanma: 10.02.2020 - 16:11
Abone Ol google-news

Otizm, yeni nesil beslenme yaklaşımları ile şifa buluyor, minikler zorlu atakları doğal besinler tüketerek daha kolay aşıyor. Otizmde beslenme farkındalığına dikkat çekmek adına Keyveni Kurumsal Hazır Yemek firması, Kağıthane Pervin Zülfikari Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri ve velilerine yönelik “OTİZMDE BESLENME YAKLAŞIMLARI” konulu sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Etkinlikte çocuklar kurabiye atölyesinde eğlenirken uzman diyetisyenler anneler ile otizm ataklarını hafifletecek önerileri paylaştı. Diyetisyen Şeyma Türköner iyileşme sürecinde erken teşhise dikkat çekerken, özellikle anaokulu çağı 4-5 yaş aralığında et, balık, kemik suyu tüketiminin zorlayıcı atakları gözle görülür ölçüde azalttığını belirtti.

OTİZMDE BESLENMENİN İYİLEŞTİREN ETKİSİ

Et suyu şifa, patates zarar veriyor

Pervin Zülfikari Özel Eğitim Anaokulu velileri “OTİZMDE BESLENME YAKLAŞIMLARI” konulu eğitime büyük ilgi gösterdi. Otizm tedavisinde dünyadan beslenme örnekleri verilirken, özellikle glutensiz beslenmenin olumlu etkisinin altı çizildi. Diyetisyen Şeyma Türköner “Bağırsakları ikinci beyin olarak kabul eden bilim insanları otizm gibi gelişimsel sorunların bağırsaklarda emilim esnasında geçen zararlı maddelerden kaynaklandığını ön görüyor. Bu nedenle otizm sendromlu bireylerin tedavisinde bağırsak sağlığı oldukça önemli. Konuyla ilgili en çok göze çarpan ve iyi sonuçlar veren beslenme yaklaşımları Gaps Diyeti ve Glutensiz Diyet. Oldukça komplike olan bu diyetlerde özellikle et ve kemik suyu içerikli beslenmenin otizm belirtilerini azalttığı bilinmekte. Yanı sıra turşu suyu, elma sirkesi ve kefir de bağırsak florasını düzenleyen gıdalardan. Tüketimde önemli kural glutensiz ürünlerin tercihi. Özellikle gluten içerikli gıdalar ile birlikte patates gibi nişasta kaynaklarından uzak durulduğunda, otizm ataklarının hafifleyip, belirtilerin azaldığı biliniyor” dedi. 

OTİZMLİ MİNİKLER KURABİYE ATÖLYESİNDE

Pervin Zülfikari Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri beslenme eğitimi kapsamında kurabiye atölyesine katıldı. Otizm beslenmesine yönelik glutensiz kurabiyelere diyetisyenler eşliğinde  minik eller şekil verdi. Öğrenciler un, hamur ve sevimli kalıplarla keyifli vakit geçirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler