Otunbayeva'da etnik ayrımcılığa karşı uyarı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, seçim kampanyası sırasında siyasi partilerin, etnik ayrımcılık ve ülkenin kuzey ve güney olarak bölünmesine karşı uyardı.

Yayınlanma: 13.09.2010 - 11:12
Abone Ol google-news

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, haziranda etnik çatışmanın yaşandığı güneydeki Oş kentini ziyaretinde yaptığı açıklamada, seçim dönemi uyarılarını dikkate almayan siyasi partilerin kampanyalarının durdurulabileceğini söyledi.

Roza Otunbayeva, toplu kıyıma, gerginliklere ve etnik çatışmaların yaşanmasına izin verilmeyeceğini belirterek, “Haziran ayındaki olaylar çok hızlı başladı, hükümet anında müdahale edemedi. Ancak, bugün her türlü olumsuz olayı bastırma gücümüz var. Buna polisimiz ve askerimiz hazır olduğunu söyledi" dedi. Roza Otunbayeva, güvenliği üst düzeye çıkarttıklarını belirterek halktan endişelenmemesini istedi.

Oş kentinde, Otunbayeva;nın başkanlığında yapılan güvenlik toplantısında da, haziran olaylarına bakan yargı personelinin güvenliğinin artırılması gerektiği vurgulandı. Polisten ayrıca, etnik çatışmaların seçimden sonra tekrarlanacağı dedikodularını yayan kişilerin tutuklanması için talimat verildi. Ülkede son 4 ayda meydana gelen olaylarda yaklaşık 500 kişi ölmüş bin 500'den fazla kişi yaralanmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler