"Oylama baskı altında yapılıyor"

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı seçimine ilişkin "Bugünkü oylamada bana çekil diyenler oldu ben çekilmedim. Niye çekileyim ki sonuna kadar gideceğim ve oylamada yapılan usulsüzlükleri gidermeye çalışacağım. Oylama baskı altında yapılıyor" dedi.

Yayınlanma: 04.08.2009 - 18:07
Abone Ol google-news

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın TBMM Başkanlığı adaylığından çekilerek Meclis'in temayülünün Mehmet Ali Şahin'den yana olduğunun ortaya çıktığını söylemesine ilişkin ''Zaten onların birbirlerinden farkı yok ki" ifadesini kullandı.

Meclis başkanlığı seçiminin gizli yapılması gereken bir oylama olduğuna değinen Kamer Genç şunları kaydetti: "Orada gizli oy kullanılırken, Bakanlar Kurulu oy verenlerin arkasında bulunuyordu. Oy verenlerin bir kısmı da oylarını bakanlara gösteriyorlar. Yani böyle aşağılık bir şey olur mu? Yani adı üstünde bu gizli oylamadır." Gizli oylamanın sağlıklı uygulanması için TBMM Başkanvekili Meral Akşener'e ricada bulunduğunu belirten Genç, "Gizli oylama gerçekten çok önemli bir olay. Yarın Mehmet Ali Şahin'in 3. oylamada seçilememesi durumunda belki 4. oylamada sağlıklı bir isim seçilebilir. Mesela CHP'nin adayı İlhan Kesici kaliteli birisidir'' dedi.

Kamer Genç,  TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı seçimine ilişkin "Bugünkü oylamada bana çekil diyenler oldu ama ben çekilmedim. Niye çekileyim ki sonuna kadar gideceğim ve oylamada yapılan usulsüzlükleri gidermeye çalışacağım. Oylama baskı altında yapılıyor" dedi. Basının yaşanan baskıları gördüğünü söyleyen Genç, basını yaşananları görmezlikten gelmekle suçladı.

Yarın yapılacak seçimde Mehmet Ali Şahin'in Meclis Başkanı olması halinde bunun, TBMM'nin fonksiyonunu kaybedeceği anlamına geleceğini kaydeden Genç, "Mehmet Ali Şahin Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda hareket eden bir insandır. Bunu hafta içinde de sık sık gündeme getireceğim tabii ki" diye konuştu. Mehmet Ali Şahin adalet bakanı iken Tayyip Erdoğan'a yapacağı hizmeti yaptı diyen Genç şunları söyledi: "Mehmet Ali Şahin Meclis'e gelecek, orada da kendilerine yandaş olan insanları alacak. Meclis'te onlara en yüksek maaşları verecek. Orada militan yetiştirecekler. Meclis'in harcamaları tabii ki denetime tabi tutulmuyor. İstediği adamları görevlendirerek rahatlıkla burada at oynatacaklar. Bunların çok muazzam, keyfi harcamaları var. Türkiye'de insanlar aç susuzken bunlar orada istedikleri harcamaları yapacaklar, denetime de tabi tutulmayacaklar. Türkiye satılık bir ülke haline geldi ve satılıyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler