Ozan Kabak: Fenerbahçe mi? Mümkün değil

Schalke forması giyen 20 yaşındaki milli oyuncumuz Ozan Kabak, gazeteci Ayşe Arman'a röportaj verdi.

Yayınlanma: 31.05.2020 - 23:53
Ozan Kabak: Fenerbahçe mi? Mümkün değil
Abone Ol google-news

Schalke forması giyen 20 yaşındaki milli oyuncumuz Ozan Kabak, gazeteci Ayşe Arman'a röportaj verdi. İşte Ozan Kabak'ın sözleri.

“Dünyada ilk Bundesliga başladı, çok şey değişti. O kadar çok yenilik oldu ki biz bile 'AAA' olduk. Her haftanın başında ve sonunda korona testleri oluyoruz. Girmeden ateş ölçülüyor. WhatsApp grubumuz var, oraya semptomumuz yok yazıyoruz, yazmazsak antrenmana alınmıyoruz. 24 kişi de farklı soyunma odasında soyunuyor, 24 farklı soyunma odası var. Antrenmana herkes kendi aracıyla geliyor, duşunu da orada alıyor.

KULÜBEDE MASKE GARİP

 Maçlara 2 otobüs ile gidiyoruz, herkes tek oturuyor. Gol sevinci zaten yasaklandı. 2. ve 3. haftadan sonra herkes birbirine sarılmaya başladı ama aslında yasak. Antrenörde ve yedek kulübesinde maske var ama mantığını çözemedik. Sahada kana kan mücadele ediyorsun ama kenarda maske takıyorsun. Hoca bağıracağı zaman maskeyi çıkarıp bağırıyor.

 Ailem İstanbul'da, benim çok büyük korkum yok. Diyelim ki ailesinde kronik hastalığı olan ya da yaşlı olan biri var, kulüp böyle bir risk varsa antrenman yapmayabilirsiniz, sıkıntı yok dedi. Bu konuda hoşgörülüler, anlayışlılar.

GALATASARAY HAYALİMDİ

 Tüm çocukların hayali futbolcu olmak, Galatasaray'da oynamak milyonlarca gencin hayali. 12 milyon avro beni çok etkilemedi, aklımda vardı, hazırlıklıydım bunlara. 12 milyon  önce, 15 milyon avro sonra ödendi. Yaptığımız dünyanın en güzel işi, insanlar para vererek spor yapıyor, bizim için milyon avrolar ödeniyor. Ben de bunun hakkını vermeye çalışıyorum.

İngilizcem vardı ama Almancam hiç yoktu. Tamamen farklı bir ülke, farklı bir dil, ilk geldiğimde zorluklar yaşadım. Kulüpte her şey Almanca oluyor, dersler almaya başladım. Takım toplantıları Almanca, takımda hep Almanca. Kaosun ortasına geldim ve zor bir dönem yaşadım. Söyledim, geçici olarak bir tercüman verdiler. Almanca dersleri almaya başladım, şu anda bir sıkıntım yok, günlük hayatı devam ettirecek kadar Almancam var.

Stuttgart ve Schalke'de oynadım, Stuttgart biraz daha şehir takımıydı, 5-6 yıldan beri oynayanlar vardı. Mario Gomez vardı Beşiktaş'tan, bana çok yardımı dokundu. Taraftar beni çok benimsedi. Bu sahadaki performansım nedeniyle böyle oldu. Schalke daha büyük kulüp, hep forma rekabeti var. Burada kendimi kabullendirmem daha uzun sürdü. Sahaya çıkıp futbolumu göstermem lazım ama sezon başında sakatlıklarla başladığım için o şansı elde edemedim. Ekim-Kasım aylarından sonra kendimi kabullendirdim ve yoluma devam ediyorum.

 Almanlar da futbolu çok seviyor ve Gelsenkirchen'de 62 bin kişi her hafta stadı doldurur ve desteğini verir ama Galatasaray apayrı benim için. 18 yaşında oynarken beni bağırlarına bastılar, desteklerini esirgemediler ve hala güzel mesajlar atıyorlar. Galatasaray taraftarının bendeki yeri ayrıdır.

FATİH HOCAM 1 TANE

 Fatih hocamın her zaman yanına giderim, Türkiye'ye döndüğümde ilk gittiğim yerlerden biri Florya'dır. O da her zamanki babacanlığıyla beni karşılar ve sohbet ederiz.

 Türkiye'de Bülent Korkmaz ile büyüdük, Galatasaray efsanesi, çok iyi bir oyuncuydu. Dünyadan bahsedersek, Van Dijk dünyanın en iyilerinden, onun stilini çok beğeniyorum, takip ediyorum.

 Galatasaray'dan ayrılmak çok zor geldi. Ben Galatasaray'a 11 yaşında girdim, her gün 3 saat Tekirdağ'dan İstanbul'a gittim. O stadyumda oynayarak hayallerime ulaştım. Benim için çok zor bir karardı ama hedeflerimi önüme koyunca cesur bir karar almam gerekiyordu ve bu kararı aldığım için çok mutluyum.

 Galatasaray Akademisindeyken, Fen Lisesini kazandım. Bir zamanlar matematik kafam vardı. Fen Lisesini bitirdim sonra Spor Bilimleri Fakültesine geçtim, Almanya'ya gidince dondurdum orayı. Öyle bir eğitim kariyerim oldu.

 Ben Galatasaraylıyım, bir gün Fenerbahçe'de oynama ihtimalim yok.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler