Özel Alman Lisesi öğrencileri gündemi tartışacak

Özel Alman Lisesi, Avrupa Gençlik Kulübü (AGK) öğrencileri, 8 farklı konuda 110 delegenin katılımıyla Alman Lisesi Eğitim Forumu (ALEF) düzenliyor.

Yayınlanma: 04.10.2012 - 14:11
Abone Ol google-news

Yarın başlayacak 8 Ekim’e dek sürecek toplantılarda  öğrenciler , “Arap Baharı”, “NATO’nun Türkiye’de kurduğu savunma sistemleri”,“Kullanımı gün geçtikçe artan GDO’lu ürünler”,“Yerli otomobil”, “Türkiye’nin AİHM’de en çok mahkum olan ülke olduğu göz önüne alındığında Türk adalet sistemi”,“İnsan hakları”, “Sivil hak ve özgürlükler” ve “Türk eğitim sistemindeki son değişiklikler ve Avrupa standartları”nı tartışacaklar.

ALEF, Türkiye’yi ilgilendiren ulusal ve uluslararası 8 farklı temel sorunu 5’i şehir dışından toplam 18 okul öğrencisi tartışacak. ALEF danışman öğretmeni Özcan Tekin, konferans boyunca önceden belirtilmiş konuların tecrübeli komite başkanları önderliğinde delegeler tarafından tartışılacağını belirterek, “İki günlük komite çalışmaları sonucunda delegeler içinde bulundukları komiteye ait soruna çözüm yöntemlerini bildiri olarak son gün iletecek. Genel konferans kapsamında yapılan tartışmalar,  gün içinde yayınlanacak gazetelerde yer bulacak” dedi. Taksim Tünel’deki Alman Lisesi’nde başlayacak olan konferans, pazartesi günü Beşiktaş’taki Bahçeşehir Üniversitesi’nde açıklanacak bildirge ile son bulacak.  Öğrencilerin tartışacağı konu başlıkları ve içerikleri özetle şöyle:

Dışişleri: “Türkiye’nin Arap Baharı neticesinde yeni ve demokratik” yönetimlere sahip ülkelerle olan ilişkilerinde izlemesi gereken politika ne olmalıdır? Güvenlik: Türkiye’ye komşu ülkelerdeki silahlanmanın ve buna karşı NATO’nun Türkiye’de kurduğu savunma sistemleri...Türkiye bu süreçte nasıl bir politika izlemelidir?Çevre: Kullanımı gün geçtikçe artan GDO’lu ürünler insan sağlığı..Piyasada önemli bir konuma sahip ve insanlar tarafından sıkça kullanılan bu ürünlere alternatif olarak neler sunulabilir?Ekonomi: Yerli otomobilin üretimi...Anayasal haklar: Türkiye’nin AİHM’de en çok mahkum olan ülke olduğu göz önüne alındığında Türk adalet sistemi nasıl Avrupa standartlarına çıkartılabilir? İnsan hakları: Temel insan haklarına kavuşma sürecinde Türkiye’nin rolü ne olmalıdır?Sivil hak ve özgürlükler: Temel vatandaşlık haklarından biri olan protestonun ve grevin kısıtlanmaya çalışıldığı günümüz Türkiye’sinde bu kısıtlamalar ve sonucunda ortaya çıkan adaletsizliklere karşı nasıl bir çözüm getirilebilir? Kültür ve eğitim: Türk eğitim sistemindeki son değişimler hakkındaki güncel tartışmalar dikkate alındığında, eksiklerin giderilmesi ve Avrupa standartlarına uygun bir eğitim sistemi yaratma noktasında Türkiye nasıl bir çözüm planı oluşturmalıdır?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler