Özgecan'ın katillerine en ağır ceza

Özgecan Aslan cinayetini soruşturan savcılık iddianamesini mahkemeye sundu.

Yayınlanma: 09.04.2015 - 18:52
Abone Ol google-news

Tarsus Cumhuriyet Savcılığı, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı vahşice öldüren 3 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Savcılık, cinayeti gerçekleştiren dolmuş şoförü Suphi Altındöken’in cinsel saldırı ve cinsel saldırıya teşebbüs, kişi hürriyetinden alıkoyma suçlarıyla cezalandırılmasını da talep etti. Altındöken’in eşi ve halası hakkında ise takipsizlik kararı verdi.
Tarsus’ta üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın dolmuş şoförü Suphi Altındöken tarafından kaçırıldıktan sonra vahşice öldürülmesi ve cesedinin yakılması olayını soruşturan savcılık iddianamesini tamamladı ve Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu.

Savcılık, minibüs şoförü 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken, babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ile arkadaşı 25 yaşındaki Fatih Gökçe hakkında ‘kasten ve canavarca hislerle ve eziyet çektirerek adam öldürmek’ suçunu düzenleyen TCK  82/1-b maddesi uyarınca ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ istedi.

Savcılık ayrıca Suphi Altındöken’ın cinsel saldırı suçunu düzenleyen TCK 102. Madde uyarınca 12 yıl, kişi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarını düzenleyen TCK 109. Madde uyarınca 10 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını da istedi.

İddianameyi değerlendiren Mersin Barosu avukatlarından Sevim Küçük, savcılığın 3 sanık hakkında da en üst sınırdan ceza talep ettiğini belirterek “Bizim de beklentimiz bu yöndeydi” dedi. Küçük, Özgecan’ın öldürülmesinden ve cesedinin taşınmasından haberdar olan Suphi Altındöken’in eşi ile halası hakkında takipsizlik kararı verildiğini de belirterek itirazda bulunacaklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler