Özhaseki’nin ‘adamı’ genel kurulu reddetti

Ankara’da belediye şirketi karıştı...

Yayınlanma: 03.05.2019 - 09:52
Abone Ol google-news



Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı PORTAŞ şirketi yönetimi, olağanüstü genel kurul toplantısının 7 Mayıs günü yapılmasına karar verdi. AKP Ankara adayı Mehmet Özhaseki’nin seçimlerden kısa süre önce belediyede genel sekreterliğe getirdiği, aynı zamanda şirketin yönetim kurulu başkanı olan Refik Tuzcuoğlu ise, genel kurul çağrı ilanının geçersiz olduğunu duyurdu. Duyurunun yayınlandığı gün Tuzcuoğlu’nun kalabalık bir grupla şirkete gittiği, PORTAŞ Genel Müdürü Ayşe Çalkan’ın odasına girerek karar defterini almak istediği iddia edildi. Çalkan, genel kurul süreci hakkında karışıklıkları ortadan kaldırmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği’nden mütalaa istedi. Bunun üzerine Tuzcuoğlu da, Çalkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu konut projelerini yürüten PORTAŞ şirketi yönetimi, olağanüstü genel kurul toplantısının 7 Mayıs günü yapılmasına 7 yönetim kurulu üyesinin 5’inin oyuyla karar verdi. Ancak şirketin yönetim kurulu başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Refik Tuzcuoğlu, genel kurul çağrı ilanının geçersiz olduğunu duyurdu. Özhaseki’nin Kayseri Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını yapan ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı iken Müsteşar Yardımcısı olan “sağ kolu” Tuzcuoğlu, seçimden önce Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görevlendirilmişti. Yavaş, mazbatasını aldıktan sonra Tuzcuoğlu’nu görevden almıştı.

Karar defterini almak istedi

Genel kurul duyurusunun yayınlandığı gün Tuzcuoğlu’nun kalabalık bir grupla Portaş şirketine gittiği, PORTAŞ Genel Müdürü Ayşe Çalkan’ın odasına girerek baskı kurduğu, karar defterini almak istediği, Çalkan’ın bilgisi dışında Yönetim Kurulu kararı ile görevden alma girişiminde bulunduğu ve herhangi bir çağrı yapmaksızın bazı üyelerin imzalarını alarak işlem tesis etmek istediği öne sürüldü.

Savcılık ifadeye çağırdı

Çalkan, genel kurul süreci hakkında karışıklıkları ortadan kaldırmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği’nden mütalaa istedi. Müşavirlik, konuyu sağlıklı değerlendirmek için şirketten yazışmaları ve karar defterini istedi. Talep üzerine yazışmalar ile karar defteri Belediye Hukuk Müşavirliği’ne gönderildi. Bunu üzerine Tuzcuoğlu, Çalkan’ın “işten alındığı ve karar defterini teslim etmediğini” iddia ederek Çalkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık ertesi gün jet hızıyla Çalkan’ı ifade vermeye çağırdı ve karar defterini istetti.

Refik Tuzcuoğlu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler