Özlem Türeci’den kanser aşısı müjdesi: Birkaç yıl içerisinde sunacağız
Prof. Dr. Uğur Şahin ile birlikte Covid-19’a karşı geliştirdikleri aşı ile dünyanın gündemine oturan Dr. Özlem Türeci ABD basınına açıklamalarda bulundu. Türeci, “Elimizde kanser ile mücadele eden mRNA aşılarımız var. Birkaç yıl içerisinde insanlara sunmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Koronavirüs dünya genelinde yaklaşık 2,8 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken pandemi ile mücadelede kilit noktalardan olan aşı geliştirilmesinde ilk onaylı aşıyı geliştiren Türk bilim insanları Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci, uluslararası medyanın gündeminden düşmüyor.
Önceki gün Almanya'da Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Başbakan Angela Merkel'in katıldığı törenle Federal Cumhuriyet Liyakat Nişanı verilen çift, mRNA çalışmalarıyla New York Post’a haber oldu.
Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in mRNA teknolojisi üzerine kanser araştırmaları yaptığının altının çizildiği haberde, önümüzdeki günlerde ikilinin kanser çalışmalarına daha da ağırlık vereceği belirtildi.
"BİRKAÇ YIL İÇİNDE KANSER AŞILARINI SUNACAĞIZ"
mRNA teknolojisinin Covid-19 aşılarında nasıl kullanıldığı üzerine derlenen haberde, bu yöntemin diğer hastalıklarla mücadelede de kullanılabileceği belirtilirken, bu yöntem sayesinde vücuda enjekte edilen RNA moleküllerinin, virüsle mücadele edecek proteinlerin üretilmesini sağlayacak bilgiyi bağışıklık sistemine ulaştırdığı bildirildi.
NTV'nin aktardığına göre, bu teknolojinin kanserli hücreler ve tümörlere karşı da kullanılması için çalıştıklarını belirten Türeci, "mRNA teknolojisine dayanan farklı kanser aşılarımız var. Bu tip tedavi yöntemi ve geliştirme süreçlerinde tahmin yapmak zordur. Ancak birkaç yıl içinde kansere karşı savaşacak aşımızı da insanlara sunmaya hazır olacağız" dedi.
"BİRLİKTE ÇALIŞTIK VE BAŞARDIK"
Almanya’daki en yüksek madalya olan liyakat nişanını almaları üzerine de açıklamalarda bulunan Türeci, "Bu büyük bir onur ancak tek başımıza yapamazdık. Ortada pek çok emek söz konusu. BioNTech’teki ekibimiz, sürece dahil olan ortaklarımız, hükümetler ve düzenleyici kurumlar hep birlikte çalıştık ve başardık" şeklinde konuştu.
Video Haberler
-
Metrobüste genç kadına taciz iddiası! Şüpheliye tokat
-
Kısıtlamada yakalandı, polisten kaçış yok dedi
-
Akıntıda sürüklenen yavru yılkı atı son anda kurtuldu
-
Kadıköy’de yol ortasında kavga kamerada
-
Yardım gecesinde Acun Ilıcalı'yı şoke eden telefon
-
İzmir’de film gibi olay!
-
CHP'li Tezcan'dan '128 milyar dolar' sorusu
-
AKP hesabından yapılan paylaşıma sert tepki
-
Neredeyse başka kadınla evleniyordu!
-
İstanbul'un göbeğinde bıçaklı cinsel saldırı
En Çok Okunan Haberler
-
Rusya'dan Türkiye'ye açık uyarı
-
Usta oyuncu 24 gün önce yaşamını yitirmiş
-
Kabine toplantısından önce çarpıcı açıklama
-
Hazal Kaya, acillerdeki son durumu böyle anlattı
-
Üçüncü köprünün yüzde 51'i satılıyor
-
Bakan Koca, Bilim Kurulu sonrası açıklama yaptı
-
Savcıya muayene sırası vermeyen doktor ifadeye çağrıldı
-
Aşılar çöpe gitti!
-
Rusya'dan Türkiye kararı
-
DEVA'da deprem