Pakistan'da füze saldırısı: 30 ölü
Pakistan'ın kuzeybatısındaki aşiretler bölgesine ABD tarafından düzenlenen füze saldırısında ölenlerin sayısı 30'a yükseldi.
Görgü tanıkları, ABD tarafından Pakistan'ın kuzeybatısındaki aşiretler bölgesine düzenlenen füze saldırısında 20 cesedin daha çıkarıldığını, böylece ölü sayısının 30'a yükseldiğini belirtti.
Pakistan emniyet güçlerinden isminin açıklanmasını istemeyen bir üst düzey yetkili de Afganistan sınırındaki Kurram aşiret bölgesindeki Bagan mevkiinde Taliban'a ait bir merkeze düzenlenen füze saldırısında 12 militanın öldüğünü kaydetti.
Atılan füze sayısının bir değil iki olduğunu belirten yetkili, ölen militanların dördünün yabancı olduğunu bildirdi.
Pakistan makamları, "yabancı savaşçı" terimini, çoğunlukla Arap ve Orta Asya kökenli El Kaide militanları için kullanıyor.
Afganistan sınırına komşu olan ve sadece Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ve Amerikan ordusunun faaliyet gösterdiği bölgede, pilotsuz uçaklardan yazdan bu yana onlarca füze atıldı. Bu saldırılarda, Pakistan veya Afganistan'daki Taliban unsurları ile El Kaide örgütünün yabancı üyelerinden birçoğu hayatını kaybetti.
En Çok Okunan Haberler
- Yangında annesini arayıp helallik aldığı ortaya çıktı
- Grand Kartal Otel'den ilk açıklama!
- 'Atlamaya' babasıyla konuşurken karar vermiş
- 'Sorumluluk kimde' sorusuna yanıt bulundu
- 'Yangın bahsedilen yerden çıkmadı'
- Metrobüs kazası: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü kapatıldı
- Özdağ’ın beklediği senaryo
- Otel personeli, bile bile gelen faciayı anlattı
- Denetimden geçemeyince başvuruyu geri çekmişler
- Çanakkale açıklarında korkutan deprem!