Palalı için zorla getirilme kararı

Mahkeme, Gezi Parkı eylemleri sırasında palayla göstericilere saldıran şüpheli Sabri Çelebi hakkında zorla getirme ve yakalama kararı çıkardı.

Yayınlanma: 08.04.2014 - 11:36
Abone Ol google-news

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya "kasten silahla yaralama" 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Sabri Çelebi katılmazken, şikayetçi E.Y. adlı kadın hazır bulundu. Hakim Ahmet Torun, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazılan yazıya cevap verildiğini belirterek, sanığın sosyal, ekonomik ve kişisel durumunun tespit edildiğinin anlaşıldığını söyledi. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gelen yazıya göre Sabri Çelebi'nin Beyoğlu'nda ikamet ettiği, turizmle uğraştığı, kendi evinde oturduğu, ilkokul mezunu olduğu ve aylık gelirinin 10 bin TL olduğu belirtildi. Hakim Torun, sanık Sabri Çelebi ve müşteki E.Y. adına çıkarılan davetiyelerin tebliğ edildiğinin anlaşıldığını söyledi.

MÜŞTEKİ E.Y. İFADE VERDİ: ELİNDEKİ PALA İLE SOL KALÇAMA YAN BİR ŞEKİLDE VURDU

Bankada çalıştığını belirten müşteki E.Y., "Olay günü tek başıma Taksim'e gittim. Arkadaşlarımı bekliyordum. Ana cadde üzerinde 50 kişilik bir grup vardı. Polis Taksim'e gitmek isteyenlere arkadan dolaşmaları gerektiğini belirtti. Ara sokağa baktım polis kalabalık olduğu için girmedim. Ana caddeye döndüm. Arkadaşlarım geldi. 5 dakika kadar bekledik. Bu arada gaz atıldı, yoğun biber gazı oluştu. Kendimizi ilk ara sokağa attık. Bir grup bu sırada bir kafeye sığındı. Biz dışarda kalınca sokağın ilerisine doğru kaçmaya başladık. Bu sırada elinde pala ile bir şahsın bize doğru küfür ederek geldiğini gördüm. Bir anda karşı karşıya geldik. Elindeki pala ile sol kalçama yan bir şekilde vurdu. O panikle 'Ne yapıyorsun' dedim. Bana küfrederek sırtıma tekme ile vurdu. O şaşkınlıkla oradan uzaklaştım. Biber gazının etkisiyle arkadaşlarımın nerede olduğunu göremedim. 2 dakika sonra bir arkadaşımı buldum. Beni sakinleştirerek oradan uzaklaştırdı. Sanığı tanımam bu eylem nedeniyle şikayetim devam etmektedir" dedi.

AVUKAT DAVALARIN BİRLEŞTİRİLMESİNİ TALEP ETTİ

Avukat Yelda Koçak Urfa da, "Sanığın aynı gün işlemiş olduğu suçlardan dolayı 3 dava vardır. İki davada 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde birleştirlmiş ve görülmeye devam etmektedir. Usul ekonomisi açıısından bu davanın, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davayla birleştirilmesini talep ediyorum." dedi. Sanığın soruşturma evresinde yurtdışına çıktığını belirten, Avukat Urfa, "Soruşturmanın sürüncemede kalmasına sebep olmuştur. Bugün de duruşmaya katılmamıştır. Hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ediyorum" diye konuştu.
Avukat Urfa, içinde müvekkilinin yaralandığını gösteren 4 adet fotoğrafı ve olay yer görüntülerini içerir bir adet CD'yi de mahkemeye sundu.

"ZORLA GETİRME VE YAKALAMA KARARI"

Suçtan zarar görme ihtimaline karşı müşteki E.Y.'nin davaya katılmasına karar veren hakim Torun, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılarak 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen 2013/935 sayılı dava dosyasının, irtibat nedeniyle mahkemenin 2013/520 esas sayılı dava dosyası ile birleştirilmesine muvafakat verip vermediğinin sorulmasını hükmetti. Müşteki E.Y'nin avukatının bu celse dosyaya ibraz ettiği CD'nin bilirkişi tevdi edilerek görüntüleri rapor haline getirilmesinin istenmesine karar verildi. Öte yandan davetiye tebliğine rağmen duruşmaya katılmayan sanık Sabri Çelebi hakkında zorla getirme emri düzenlenmesini karar veren hakim, sanığın savunma ve delillerinin tespiti için hakkında yakalama emri düzenlenmesine hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için 10 Temmuz 2014 tarihine ertelendi.

"TÜRKİYE'DEYİM, İŞİMİN BAŞINDAYIM"

Öte yandan DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Sabri Çelebi, hakkında zorla getirme ve yakalama kararının çıkarıldığının hatırlatılması üzerine, "Türkiye'deyim, işimin başındayım. Bu dava, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davayla zaten birleşecek. Onun için bugünkü davaya katılmadım. Ama yarın görülecek davaya katılacağım" dedi.

İDDİANAMEDE SABRİ ÇELEBİ'NİN 5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 6 Temmuz 2013 tarihinde Taksim Gezi Parkı açılışı nedeniyle arkadaşları ile Taksim'e giden E.Y.'nin yolda kolluk kuvvetlerinin uyarısı üzerine arka caddeden Taksim'e çıkmak amacıyla gittiği anlatıldı. Bu sırada şüpheli Sabri Çelebi tarafından işyerine zarar verileceği bahane edilerek elinde pala ile müşteki E.Y'ye vurarak basit tıbbi müdahale ide giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte yaralandığı ve şüphelinin atılı suçu işlediği belirtildi. Şüpheli Sabri Çelebi'nin "kasten silahla yaralama" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edildi. Öte yandan Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık, Gezi Parkı olayları sırasında Talimhane'de, eylemcilere elinde pala müdahele ettiği iddiasıyla 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de yargılanıyor. Sabri Çelebi'nin bu davadan 'Kasten yaralama' ve 'Görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 9 yıl 9 aydan, 27 yıla kadar hapsi talep ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler