Pamukova suspus

14 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Y.İ’nin 2 aydır ifadesi dahi alınmazken Pamukova’da korku havası yaratılıyor.

Yayınlanma: 01.06.2015 - 11:20
Abone Ol google-news

Sakarya Pamukova’da 14 yaşındaki kız çocuğu T.Y’ye sistematik bir şekilde istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Y.İ’nin 2 aydır ifadesi dahi alınmadı. Pamukova’yı suspus eden, ilerleme katedilmeyen soruşturmaya ilişkin yetkili mercilere gelen ihbarda Y.İ’nin AKP Sakarya Milletvekili adayı Ali İnci’nin kardeşi olmasıyla sürecin ertelendiği ileri sürülüp “Bu çocuğa sahip çıkıp halkı korku ortamından kurtarınız” diye seslenildi. Sakarya Barosu’nun ilgilenmeye başladığı soruşturma hâlâ tamamlanmazken T.D’nin halası Behiye Y. baskı ve tehditle şikâyetlerini geri çekmeye zorlandıklarını belirtti.

 

Olay nasıl gelişti?

Edinilen bilgiye göre Sakarya Pamukova’nın bir köyünde iddia edilen olay şöyle gelişti:

2000 doğumlu T.Y. geçtiğimiz yaz 2 buçuk ay Yağmur Kuaför isimli işyerinde çalıştı. Bu salonun sahibi A.K, T.Y’ye “İyi bir işadamı var. Seninle tanışmak istiyor, ilişkiye girmek istiyor, çok para kazanırsın” dedi. T.Y. bunu kabul etmese de Y.İ. ile tanıştırılıp bir odaya kitlendi. T.Y’nin odada ağlamasıyla, Y.İ. odadan çıktı. A.K. “Bundan sonra benim için çalışacaksın, dediklerimi yapmazsan ağabeyini öldürtürüm, baban zaten cezaevinde, onu da içeride öldürtürüm” şeklinde tehdit ettiği T.Y, bugünden sonra sistematik şekilde istismara maruz kaldı. İddiaya göre A.K. bu olay karşısında Y.İ’den sürekli para aldı, T.Y. korkusundan olayı kimseyle paylaşamadı. Aynı salonda çalışan 14 yaşındaki K.T’nin A.K. tarafından benzer tehditlere maruz kaldığı iddiasıyla polise ifade vermesinin ardından Emniyet’e T.Y. de çağrıldı. İfade öncesi A.K. tarafından tehdit edildiğini ileri süren T.Y. burada Emniyet birimlerine istismarına ilişkin bir şey paylaşmadı. Eve döndükten sonra ağlayarak ailesine açılan T.Y. ailesinin desteğiyle Emniyet’e gidip suç duyurusunda bulundu. Bu süreçte A.K. ifadesini geri çekerken T.Y’nin suç duyurusuyla soruşturma devam etti. A.K’nin ifadesi alınırken Y.İ. geçen 2 ayda ifadeye çağrılmadı. Neredeyse tüm Pamukova’nın bildiği olay karşısında T.Y. evden çıkamaz hale geldi ancak Emniyet birimleri dışında olay yetkili birimlere 1 Mayıs günü gelen ihbar e-postasıyla ortaya çıktı.

 

Çirkinlik örtülüyor

Gönderen kısmında ‘Başına geleceklerden korkan yöreden bir vatandaş’ yazan ihbar e-postası Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı, Sakarya Barosu Başkanlığı, Sakarya Valiliği, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne iletildi.

 

Aileye baskı

İhbarda Y.İ’nin AKP Sakarya Milletvekili adayı Ali İnci’nin kardeşi olmasıyla sürecin ertelendiği ileri sürülüp “Polis, jandarma şahsın peşine düşmesi gerekirken ailenin evinin önünde bir hafta on gün süreyle nöbet tutmuştur. İ. önce noterden üzerine olan şikâyetlerle ilgili yakınlarına vekâlet bırakarak yurtdışına kaçtığı bilinmektedir. Korku yaratılarak çirkinliklerin üzerinin örtülmeye çalışılması vicdanları sızlatmaktadır. Lütfen bu çocuğa sahip çıkıp, halkı korkudan kurtarınız.”

Sakarya Barosu Başkanı ve T.Y’nin avukatı Zafer Kazan “Seçim takvimi üzerinden soruşturma ilerliyor” dedi. T.Y’nin tüm sorumluluğunu üstlenen halası Behiye Y. yeğeninin tehdit edildiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler