Papa da kadınları unutmadı

“Kadınların toplum dışına itildiği bir dünya, kısır bir dünyadır”

Yayınlanma: 08.03.2015 - 15:19
Abone Ol google-news

KATOLİK Kilisesi’nin lideri Papa Francesco, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, kadınların toplum dışına itildiği bir dünyanın, kısır bir dünya olduğunu dile getirdi.
Papa Francesco, geleneksel Pazar duası Angelus kapsamında, Apostolik Saray’daki çalışma odasının penceresinden, Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan binlerce inanana hitap etti.

Duasının ardından günün önemine binaen konuşan 78 yaşındaki ruhani lider, “Her gün daha fazla insani ve kucaklayıcı bir toplum inşa etmek için uğraşan tüm kadınları selamlıyorum. Ayrıca Kilise’de çalışan ve bin bir şekilde İncil’e şahadet eden kadınlara da kardeşçe teşekkür ediyorum” dedi.

8 Mart’ın, kadınların yaşamdaki önemini ve varlığını pekiştirmek için bir fırsat olduğunu ifade eden ruhani lider, “Kadınların toplum dışına itildiği bir dünya, kısır bir dünyadır. Kadınlar sadece hayat vermiyor, bize ötesini görme yeteneğini de aktarıyorlar, onlar ötesini görüyorlar. Onlar, farklı gözlerle dünyayı anlamamızı, daha fazla yaratıcı, sabırlı ve şefkat dolu bir yürekle her şeyi hissetmemizi sağlıyorlar” diye konuştu.

Papa, başta meydanda bulunanlar olmak üzere tüm kadınları özel olarak kutsarken, onlara dua ettiğini de ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler