"Paradan Atatürk'ü sildiler" diyen Erdoğan'a CHP'den yanıt

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP döneminde paralara İsmet İnönü'nün resminin basılmasını eleştirmesine CHP'li Barış Yarkadaş'tan yanıt geldi.

Yayınlanma: 10.11.2017 - 12:56
Abone Ol google-news

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Saray'da düzenlenen törende, "Atatürk ebediyete irtihal ettikten sonra o ana kadar Türk lirası üzerinde Atatürk'ün resmi vardı. Sonra o resim paranın üzerinden kaldırılmış onun yerine İnönü'nün resmi konulmuştur. Onu yapan kim, o zamanki CHP'nin ta kendisidir. Bu tarihten sonraki CHP önce İsmet İnönü'nün daha sonra başına geçen diğer başkanların CHP'si olmuştur. Bugünkü CHP de başındaki malum zatın CHP'sidir. Atatürk'ün mirasçısı olduğu iddia edilen CHP'nin Atatürk'le olan ilişkisi 10 Kasım 1928'de kesilmiştir" diye konuştu.

Erdoğan: Atatürk'ü ruhu faşist, kendileri Marksist çevrelere mi bırakacağız?

ERDOĞAN'A 'FETÖ ETKİNLİĞİ İÇİN BASTIRILAN PARA' HATIRLATMASI

Erdoğan'ın İsmet İnönü'nün resminin basılı olduğu paralar üzerinden CHP'yi eleştirmesine CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'tan yanıt geldi. Yarkadaş, kişisel Twitter hesabından FETÖ'nün düzenlediği Türkçe Olimpiyatları organizasyonunun madeni paralara basılı fotoğraflarını paylaşarak, "Bu da Recep Tayyip Erdoğan döneminde basılan paralar... Unutmuşsa, kendisine hatırlatalım..." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler