Paris'te katledilen Elif'e babadan son bakış

Elif Doğan için yarın saat 11.00'da Liege’deki Rodermon Mezarlığı’nda tören düzenlenecek. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilecek törene, Fransa ve Belçika’dan üst düzey yetkililer de katılacak.

Yayınlanma: 25.11.2015 - 17:31
Abone Ol google-news

Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım’da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren Türk asıllı Belçika vatandaşı Elif Doğan, bir türlü toprağa verilemedi. Doğan’ın, yarın Belçika’da son yolculuğuna uğurlanacağı, gecikmenin polisin“ince eleyip sık dokumasından” kaynaklandığı belirtildi.

22 Kasım’da son yolculuğuna uğurlanacağı açıklanan Elif’in cenazesinin bugün sabah saatlerinde kendilerine teslim edildiğini söyleyen Baba Kemal Doğan, Gecikme Elif’e özel değil. Olayda yaşamının yitirenlerin cenazeleri teknik işlemlerin sıkı takip edilmesinden dolayı birkaç gün gecikmeli ailelere teslim edildi. Biz de kızımı bu sabah saatlerinde teslim aldık” dedi.

Belçika ve Fransız yetkililerinin ince eleyip sık dokuduğunu söyleyen Doğan, “Elif’i teslim alırken sorular sordular. Küpesinden ayakkabısına hem nesnel hemde fiziksel özellikleriyle ilgili sorular yönettiler. ‘Yüzde yüz emin olmamız gerekli’ dediler. Sorularını yanıtladık. İşlerini titizlikle yapıyorlar. Kızımın cenazesinde herhangi bir bozulma da yoktu” diye konuştu.

Kızının cenazesini teslim aldıktan sonra hissettiklerini da anlatan Doğan, şunları söyledi:

Son yolculuğuna uğurlamadan önce kızımı son bir kez daha görmek için yüzünü açtım. Güzel kızım uyuyor gibiydi. Liege’de, cenaze törenleri için hazırlanan bir komplekste tutuluyor. Onun için özel bir oda hazırlanmış. Bir fotoğrafı da tabutunun yanında. Arkadaşları ve sevenleri gelip çicekler bırakıyor. Taziye defterine duygularını yazıyor. Elif’in arkadaşlarını izliyorum. Çok duygulanıyorum. Arkadaşlarının yüzünde Elif’i görüyorum.”

Patlamanın meydana geldiği tarihten iki hafta sonra toprağa verilecek Elif için yarın saat 11.00'da Liege’deki Rodermon Mezarlığı’nda tören düzenlenecek. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilecek törene, Fransa ve Belçika’dan üst düzey yetkililer de katılacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler