Passolig'de vize duruşması

Ankara Taraftar Hakları Dayanışma Derneği'nin (Taraf-Der), Passolig uygulamasının durdurulmasına ilişkin Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'nde açtığı davanın ikinci duruşması yarın yapılıyor.

Yayınlanma: 17.11.2014 - 11:57
Abone Ol google-news

Taraf-Der Başkanı Avukat Ertuğrul Cem Cihan ”Passolig uygulamasıyla tribünlerin boşaldığı, kalite yönünden düştüğü, seyircilerin fişlendiği, futbolun bir bankanın kar hırsına kurban gittiği, seyirciler üzerinden haksız para kazanıldığı her gün ortaya çıkmaktadır. Passolig ile kişisel veriler korunmamaktadır. Bir bankaya para kazandırmak amacıyla passolig uygulamaya sokulmuştur. Tüketici hakları yok edilmiştir. Sporun en önemli ögelerinden olan seyirciler tribünlerden uzak tutulmak istenmekte, spor tamamıyla endüstriyel hale getirilmek istenmektedir. Birinci duruşmada karşı tarafın öne sürdüğü gerekçelerin ne kadar geçersiz olduğu ortaya çıkmıştır. Öte yandan da AKP iktidarının hakkını arayan her kesimi sindirme, korkutma, baskı altına alma niyet ve uygulamaları olarak passolig ortaya çıkartılmıştır. İnsanları evinin dışına çıkarmamak,onları fişleme ve korkutma amacıyla tribünlere de el atılmış, tribünler boşaltılmıştır. Bugünkü duruşmada passolig konusunda tekrar 'ihtiyati tedbir' kararı vermesini talep edeceğiz. Zaten Anayasa Mahkemesi'ndeki 5 aylık gizlilik süresi de ortadan kalktığına ve karşı tarafın gerekçelerinin tamamıyla geçersiz olduğu da ortaya çıktığına göre, beklentimiz mahkemenin esasa yönelik karar vermesi yönünde” dedi.

İlk duruşma da yer alan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de “Türkiye' de ortak sloganlardan biri “Yeter, Yıldırım Demirören yeter.” Demirören'in futbola verdiği zararlar bilinen gerçeklik. Şimdiler de Aktif Bank olayını tezgahlayarak hem bir bankaya haksız kazanç yaratılıyor, hem seyircilerin kişisel bilgilerini ortalığa saçıyor, hem de taraftarı müşteri haline getiriyor. Bunların politikaları sonucunda, son yıllarda liglerimizdeki kalite düşüyor, sportif kaos ve başarısızlık artıyor, seyircilerin tribünlerden çekiliyor, ailecek maç izlenilecek ortam kalmıyor, uluslar arası maçlardaki başarısızlık artıyor. 15 milyona yakın taraftarı kendine kart muadili olarak bağlamaya çalışan bir bankayla taraftarlar üzerinden haksız kazanca yol açılıyor. Bu uygulama ile sporda şiddet, küfür engellendi mi. Uygulamanın amacı tamamıyla başka” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon