Peş peşe büyük FETÖ operasyonları: Çok sayıda gözaltı var

FETÖ'nün Kara Kuvvetleri'ndeki "mahrem hizmetler" yapılanması ile mali yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yayınlanma: 02.03.2021 - 09:08
Peş peşe büyük FETÖ operasyonları: Çok sayıda gözaltı var
Abone Ol google-news

Ankara merkezli illerde FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki “mahrem hizmetler” yapılanması ile yeniden toparlanma ve yapılanma faaliyetlerinde bulundukları tespit edilenlere yönelik üç ayrı soruşturmada 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi, 56 kişi yakalandı.

Gözaltı kararı verilenler arasında halen görevde bulunan askerler de var. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, terör suçları soruşturma bürosunca, FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı mahrem hizmetler yapılanmasıyla irtibatları olduğu anlaşılan ve kontörlü sabit telefon üzerinden örgütün sivil imamlarıyla iletişim sağladıkları tespit edilen şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, halen görevde bulunan bir albay, 4 binbaşı ve 2 yüzbaşı ile emekli bir albay ve daha önce ihraç edilmiş bir yüzbaşının da aralarında bulunduğu 24 şüpheli hakkında Ankara merkezli 10 ilde gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik işlemlere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği aktarıldı. Ayrıca başsavcılıktan yapılan başka bir açıklamaya göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) çalışması sonucu, FETÖ’nün Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki mahrem hizmetler yapılanmasına mensup oldukları tespit edilen şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, aralarında çeşitli kamu kurumlarından ihraç edilenlerin de bulunduğu 44 şüpheli hakkında Ankara merkezli 26 ilde gözaltı kararı verildi. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik işlemlere ise devam edildiği belirtildi.

Öte yandan FETÖ’nün hücre evlerine yönelik operasyonlarda yakalanan örgüt yöneticilerinin beyanları ve ele geçen dijital materyalin incelenmesi sonucu, örgütün yeniden toparlanma ve yapılanma faaliyetlerinde bulundukları tespit edilen 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 12’si, 6 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Kara Kuvvetleri ve jandarma yapılanması ile yeniden toparlanma ve yapılanma faaliyetlerine yönelik haklarında gözaltı kararı verilen toplam 82 şüpheliden 56’sı gözaltına alındı.


l ANKARA / Cumhuriyet


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler