Petrol fiyatı düşmeye devam ediyor

Suudi Arabistan'ın ABD'li müşterilerine sattığı petrolün fiyatını düşürmesi, küresel petrol fiyatlarını da aşağıya çekti.

Yayınlanma: 04.11.2014 - 09:53
Abone Ol google-news

Suudi Arabistan'ın, en büyük müşterisi ABD'de pazar payı kaybetmemek için attığı adım sonrası, ABD hafif petrolünün varil fiyatı 80 doların da altına inerek 78.20 dolara kadar geriledi.

ABD'Lİ MÜŞTERİLERE İNDİRİM

Suudi Arabistan'ın devlet petrol şirketi Aramco, ABD'li alıcılara yolladığı e-mail mesajlarında, tüm petrol türlerinde indirim yaptığını duyurdu. Petrol analistlerine göre, Suudi şirket ABD'li müşterilerine Kasım teslimi petrolün fiyatında ortalama 1.05 dolarlık indirim yaptı.

AKARYAKITTA DÜŞÜŞÜN DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

ABD petrolündeki düşüşlere bağlı olarak, Türkiye'nin de fiyatlamada temel aldığı Brent petrolün varil fiyatı 1 dolara yakın kayıpla 84.21 dolara kadar düştü. Brent petroldeki fiyat düşüşlerine bağlı olarak, Akdeniz piyasasında ve Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının yeniden aşağıya doğru çekilmesi bekleniyor.

ALTIN DÖRT YILIN DÜŞÜĞÜNDE

ABD dolarının küresel piyasalarda güç kazanmasının etkisiyle inişe geçen altın fiyatları son dört yılın en düşük düzeylerine geriledi. Altının onsu, New York Borsası'nda son dört yılın en düşüğü olan 1,162 doları test ettikten sonra Hong Kong'da biraz toparlanarak 1,167 dolar düzeyine çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon