Pistorius, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Güney Afrika’da geçtiğimiz Perşembe günü Yargıtay’ın kusurlu cinayet hükmünü ‘cinayet’e çevirmesinden sonra Yüksek Mahkeme’ye başvuran Pistorius, tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakıldı. Duruşması 18 Nisan’a ertelenen paralimpik atlet, 10 bin rand (686 dolar) kefalet ödeyecek.

Yayınlanma: 08.12.2015 - 13:22
Abone Ol google-news

Pretoria Yüksek Mahkemesi’nde bu sabah 9.30’da başlayan mahkeme yaklaşık bir saat sürdü. Yerli ve yabancı medya ordusunun takip ettiği duruşmada çıkan karara göre Pistorius, 11 Aralık’tan önce kefaleti ödemek zorunda. Hakim yardımcısı Aubrey Ledwaba, Pistorius’un online olarak takip edilmesine karar verildi.

2013 Şubat’ında kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı ‘dikkatsizlik’ sonucu öldürmekten ‘kusurlu cinayet’ kararı ile 5 yıl hapse mahkum edilen Pistorius, 10 ay hapishanede kaldıktan sonra 20 Ekim’de şartlı tahliye edilerek kalan 4 yıllık cezasını amcasının evinde gözetim altında geçirmesine karar verilmişti.

Yargıtay’ın hükmünü 'cinayet'e çevirmesinin ardından bugün kefaletle serbest kalan Pistorius, amcasının Waterkloof’daki evinden 20 kilometreden fazla uzaklaşamayacak. Olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet olan Pistorius, yeni karara göre sabah 07.00 ile öğle saatlerine kadar evden ayrılabilecek.

Pistorius’un avukatı Barry Roux, son açıklamasında davayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağını söyledi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler