Protokolün ‘bone’yle imtihanı

Göktürk 1 uydusunun testlerine başlanan uzay entegrasyon merkezinin açılışında Erdoğan ve diğer protokol üyeleri bone taktı. Erdoğan ve bakanların boneleri farklı şekillerde takmaları dikkat çekti.

Yayınlanma: 22.05.2015 - 07:08
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da TUSAŞ bünyesinde yapımı tamamlanan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nin açılışını yaptı. Erdoğan iktidara geldiklerinde Türkiye’nin savunma ihtiyaçlarının yüzde 80’ini yurtdışından aldığını, şu anda bu oranın yüzde 45’lere kadar gerilediğini söyledi. Erdoğan’ın açılışına katıldığı tesislerle Türkiye, uzaya göndereceği uyduların son çıkış testlerini kendisi yapabilecek. Bu kapsamda ilk kez Fransa’da ortak üretilen Göktürk1 uydusunun testlerine açılan tesiste başlandı.

Sultanlık derdim yok

Erdoğan daha sonra Nissibi Köprüsü’nün de aralarında olduğu toplu açılış töreni için geldiği Adıyaman’da, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 96 oy aldığı Sincin ilçesini ziyaret etti. Erdoğan, sultanlık gibi bir derdiinin olmadığını söyleyerek “Ben ne ağayım, ne sultanım, hizmetkarım. Hoca efendi musalla taşında duayı yaparken Cumhurbaşkanı niyetine diyecek mi? Başbakan niyetine diyecek mi? Ne diyecek er kişi niyetine, hatun kişi niyetine. Ondan sonra 2 metreküplük mezara gömecek, bırakıp gidecekler” dedi. Erdoğan’ın “Yarın Diyanet İşleri Başkanımızla alakalı bir müjde duyabilirsiniz” sözleri dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler