Putin, Ahmedinejad ile görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gelecek hafta İran'ın nükleer programıyla ilgili, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşeceği bildirildi.

Yayınlanma: 03.06.2012 - 18:34
Abone Ol google-news

Putin'in dış politika danışmanı olan Rusya'nın eski ABD Büyükelçisi Yuriy Uşakov, Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, Putin'in gelecek hafta Pekin'de yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısı sırasında Mahmud Ahmedinejad ile bir araya geleceğini belirtti.

Uşakov, Putin'in görüşme sayesinde İran'ın nükleer sorunu konusundaki son bilgileri ve konunun Tahran'da nasıl algılandığı hakkında fikir sahibi olacağını belirterek, ''İran'ın nükleer programıyla ilgili son toplantının sonuçlarından memnun değiliz. Ancak görüşmeleri karışılıklı sürdürme konusunda kararlıyız'' dedi.

Putin, 6-7 Haziran'da Çin'in başkenti ŞİÖ toplantısına gözlemci ülke sıfatıyla katılacak olan Ahmedinejad ile 18-19 Haziran tarihlerinde Moskova'da İran'ın nükleer programıyla ilgili yapılacak toplantı öncesinde bir araya gelmesi dikkat çekti.

Uşakov, Putin'in Pekin'de Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ile de görüşeceğini belirterek, ''Karzai ile görüşmeler hem Rusya hem de Afganistan için yararlı olacaktır'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler