Putin: “Ortak projemiz Akkuyu NGS’de yeni bir dönem başlıyor”

Akkuyu NGS'de üçüncü ünitenin temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin video konferans yöntemiyle katıldı. Putin konferansta yaptığı konuşmada, “Ortak projemiz Akkuyu NGS’de yeni bir dönem başlıyor” dedi.

Yayınlanma: 10.03.2021 - 16:10
Putin: “Ortak projemiz Akkuyu NGS’de yeni bir dönem başlıyor”
Abone Ol google-news

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin üçüncü ünitesinin inşasının başlaması nedeniyle düzenlenen temel atma töreni düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus mevkidaşı Putin de video-konferans yöntemiyle katıldı.

Putin konferansta gerçekleştirdiği konuşmada, "Akkuyu NGS projesinin gerçekleştirilmesi Türkiye’nin enerji güvenliğine ciddi katkılar sağlayacak, ekonomisini daha da güçlendirecek" dedi.

Putin açıklamasını şu ifadelerde sürdürdü:

“Akkuyu NGS projesinde en sıkı güvenlik tedbirlerine uyulmaktadır, projenin çevre dostu olması için elimizden geleni yapıyoruz.”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov törenden hemen önce yaptığı açıklamasında, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşasının ikili ekonomik ilişkilerin çok mühim bir parçası olduğunu kaydetti.

"4. ÜNİTENİN TEMELİNİ GELECEK YIL ATACAĞIZ"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

-Bugün Türkiye'mize bir eseri daha kazandırmanın haklı gururunu birlikte yaşıyoruz. Temelini 3 yıl önce Sayın Putin'le birlikte attığımız Akkuyu'nun 3. reaktörün temelini atıyoruz. Bu hamlemizle enerjide ülkemizin yarınlarını garanti almayı hedefliyoruz. Salgına rağmen ekonomimiz büyümeyi sürdürüyor. Geçen sene dünyada bir çok ülke ciddi daralmalar yaşarken biz yüzde 1.8 büyüdük.

-Enerjiye yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır anlayışıyla bu anlamdaki projelerimizi çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Yenilenebilir enerjiye büyük önem veriyoruz. Geçen yıl neredeyse tamamı yenilenebilir kaynaklı 4 bin 900 megavatlı ilave kurulu gücü devreye aldık. Karadeniz'deki doğalgaz keşfimiz bağımsız enerji Türkiye kararlılığımızın en önemli adımlarından biri oldu.

Akkuyu NGS'de 4. ünitenin temelini gelecek yıl atacağız.

Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de şunları söyledi:

"Bugün üçüncü reaktörün temelinin atılmasıyla hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk. İnşallah seneye de dördüncü ve son reaktörün temelini birlikte atarız. Akkuyu, 2023 yılında, yani Cumhuriyetimizin 100. yılında, enerji üretmeye başlayacak. Türkiye, o gün yepyeni bir enerjiyle tanışacak.

Akkuyu tam kapasite devreye girdiğinde yılda üreteceği 35 milyar kilovatsaat enerjiyle, tek başına tüm Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak."



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler