‘Radiohead ile büyüdük...’

İngiliz elektronik müzik grubu Zola Blood, yarın akşam Türkiye’de ilk kez sahneye çıkacak.

Yayınlanma: 28.11.2019 - 02:00
‘Radiohead ile büyüdük...’
Abone Ol google-news

İngiliz elektronik müzik grubu Zola Blood, yarın saat 22.00’de Salon İKSV’de Türkiye’deki ilk konserini verecek. “Grace” ve “Meiridian” teklileriyle müzik listelerinde zirveye tırmanan grup, “Infinite Games” isimli ilk albümlerini 2017’de yayımladı. Matt West (vokal), Ed Smith (synthesizer), Sam Cunnington (davul) ve Paul Brown’dan (gitar) oluşan Zola Blood üyeleri,  kariyerlerinin başında oldukları 2014 yılında daha çok yeni melodiler denediklerini söylerken “Başlangıçta canlı müzik yaptık. Böylece stüdyomuzdan çıkabilecek, tüm Britanya’da küçük konserler verecek ve gerçek bir grupmuş gibi hissedecektik. Bizi bütün dünyadan insanların dinleyeceğini ya da konserlerimize geleceğini hayal bile edemezdik. Ve bu artık olmaya başladığı için ortaya farklı bir şeyler koymak zorundayız. Bu yüzden canlı performanslarımız için çok uğraşıyoruz. Ayrıca yazdığımız yeni şarkılar hakkında da çok heyecanlıyız. Yani, kesinlikle ilerlemek istiyoruz ama şu an geldiğimiz konumdan dolayı da minnettarız.”

İlk albüm 2 yıl önce çıkarken, hayranları da yeni albümü sabırsızlıkla bekliyor. Ancak hayranları albüm için bir yıl daha beklemek zorunda kalacak. Zola Blood üyeleri, “Umarız insanların bu kadar beklemesine değecek” dedi. Radiohead’e benzetilmeleriyle ilgili de şunları söylüyorlar: “Hepimiz Radiohead’e hayran olarak büyüdük, şimdi de aynı şekilde hayranız. O yüzden eğer insanlar müziğimizde bir benzerlik duyuyorsa bu sürpriz değil. Böyle bir karşılaştırmayı hak edecek uzun bir yolumuz var.”

Spotify’da sanatçıların en çok dinlendiği şehirlerle ilgili olan istatistiklerde Zola Blood’ın en çok İstanbul’da dinlendiği gözüküyor. Bu ilginin nedenini kendileri de merak ediyor. Dünyanın her yerinde Spotify sayesinde dinleyici edindiklerini söyleyen Zola Blood, “‘Heartbeat’ şarkısı Türkiye’deki bir listede olduğu için bu insanları bizim diğer şarkılarımıza doğru da çekti. İstanbul’a gelip çalacağımız için çok heyecanlıyız. Çoğumuz ilk defa geleceğiz ve hayranlarımızla tanışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.  Grup üyeleri Türkiye’den halk türkülerini duyduklarını, Sezen Aksu ve Baba Zula’yı tanıdıklarını da vurguladı ve “Dürüst olmak gerekirse Türkiye’de yükselen bir elektronik sahnesi olduğunu biliyoruz ama çok da aşina değiliz. DJ Murat Uncuoğlu’nu yeni keşfettik ve bence harika. Umarız ki İstanbul’da geçireceğimiz hafta sonunda daha fazla şey öğreniriz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler