Rahmi Koç Müzesi çocukların hayallerini sergiliyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) 25.yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde Rahmi Koç Müzesi’nde 28 Ocak'ta ‘Maylo Resim Şöleni’ düzenledi.

Yayınlanma: 31.01.2020 - 11:59
Abone Ol google-news

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) 25.yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde Rahmi Koç Müzesi’nde 28 Ocak'ta ‘Maylo Resim Şöleni’ düzenledi.

TEGV 10 yıldır büyük destek veren içinde Maylo’nun da olduğu Lila Group işbirliğiyle gerçekleşen şölende, ‘Hayalinizdeki dünya nasıl bir yer?’ tüm etkinlik merkezlerinde bu soruyu yanıtlayan yüzlerce çocuğun eseri arasından seçilen 30 resim sergilendi.

Yarıyıl tatiline denk gelen etkinlik için Van, İzmir, Eskişehir, Çorum gibi Türkiye’nin dört bir yanından gelen 30 küçük yetenek iki gün boyunca İstanbul’da ağırlandı.

Yönetim Kurulu Üyesi M. Özalp Birol,  “Bilim şüphesiz ki çok önemli, ancak hayal eden, sorgulayan ve merak eden bireylerin yetişmesi için hiç şüphesiz sanat oldukça önem taşıyor” diyerek etkinliğe katılan çocukları kutladı. TEGV adına, Kasım 2018’de Tekirdağ, TEGV Fibria Öğrenim Birimi’nin açılışına öncülük eden, destek olduğu birçok proje ile on yıldır 7.035 çocuğun eğitimine dokunan, baharda Çorlu’da kendi adına bir eğitim birimi açacak olan Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü şahsında Lila Group'a teşekkür etti.

Genel Müdür Sait Tosyalı, “Suna Kıraç’ın öncülü ve himayesinde başlatılan eğitim seferberliği bugün 32 ilimizde yerleşik, 10 Eğitim Parkı, 39 Öğrenim Birimi ve 24 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Yaklaşık sekiz bine ulaşan gönüllümüzün desteğiyle kuruluşundan bu yana iki buçuk milyonu aşkın çocuğumuza hizmet vermeyi sürdürüyor. Özgün eğitim modeli ile ulusal ve uluslararası iş birlikleriyle 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı” diyerek 25 yılı betimledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler