Renault-Nissan İttifakı'ndan anlaşma

Renault-Nissan İttifakı, Arjantin Cordoba Belediyesi ile elektrikli araçların kullanımı ve yaygınlaştırılması konusunda araştırma yapmak amacıyla anlaşma imzaladı.

Yayınlanma: 21.09.2010 - 14:04
Abone Ol google-news

Renault-Nissan'dan yapılan açıklamaya göre, Cordoba Belediyesi ve Renault-Nissan İttifakı, belediye sınırları içerisinde elektrikli araçların insanların yaşam kalitesi ve çevre üzerindeki avantajlarını birlikte araştırmak amacıyla bir niyet mektubu imzaladı.

Cordoba Belediyesi ile Renault-Nissan İttifakı arasındaki anlaşma tarafların küresel ısınmanın etkilerini hafifletebilecek girişimleri uygulamaya koyma yönündeki ortak amaçlarını yansıtıyor. Cordoba böyle bir anlaşmayı imzalayan Arjantin'de birinci ve Güney Amerika'da Sao Paulo'dan sonra ikinci kent oldu.

Küresel düzeyde elektrikli araçların geliştirilmesini ve satışını amaçlayan Renault-Nissan İttifakı için, Cordoba kentinin özel bir anlamı daha var. Bu şehir ayrıca 55 yıldan bu yana, halen grubun dünyadaki en modern üretim merkezlerinden biri olan ''Santa Isabel'' fabrikasına ev sahipliği yapıyor.

Cordoba Belediyesi ile Renault-Nissan İttifakı arasında imzalanan anlaşma ile gelecekte kullanımlarını yaygınlaştırma hedefi ile Cordoba'da elektrikli aracın trafiğe çıkma konusunu araştırmakla görevli müşterek bir çalışma grubu oluşturuldu.

Renault-Nissan İttifakı şimdiye kadar dünyada altmış kadar hükümet, belediye ve çeşitli örgütlerle benzer anlaşmalar imzaladı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Enerji A.Ş ile imzalan Sıfır Salımlı İşbirliği Hazırlık Programı anlaşması da bu anlaşmalar arasında yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler