Reuters: Türkiye’de hafta sonu yasakları bir işe yaramadı
Reuters haber ajansı, koronavirüs salgınında son bir haftadır büyük bir artışın görüldüğü Türkiye'de, geçen haftalarda uygulanmaya başlanan önlem ve yasaklar ile ilgili kapsamlı bir analiz hazırladı. Analizde, "Yasaklar salgını engelleyemedi" yorumu yapıldı.

Reuters haber ajansı, “Türkiye’nin Covid-19 yasakları ikinci dalgayı kontrol altına almakta başarısız oldu” başlığını kullandığı haberde, “Koronavirüse bağlı ölümler yedi gündür artıyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümetinin salgının ikinci dalgasını kontrol altına alma çabalarına rağmen halen yüksek. Türkiye bu hafta koronavirüsün de etkisiyle gerileyen ekonomisinin kendine geldiğini açıklamayı planlıyordu fakat Erdoğan’ın siyasi destek almasını sağlayan bu ekonomik iyileşme yeni bir salgınla risk altında” yorumunu yaptı.
ABD VE HİNDİSTAN’LA KAFA KAFAYA
Sözcü'de yer alan habere göre, Türkiye’de iki hafta önce uygulanmaya başlanan ve hafta sonları belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı, evden eğitim ve restoran ve işletmelerdeki oturma alanlarının kapatılması gibi önlemler alındığını hatırlatan Reuters, “Fakat bu önlemler vaka ve ölümlerin önüne geçemedi. Pazar günü 185 insan yaşamını yitirdi ve bu sayı Nisan’daki ilk dalgadaki ilk tavanın yüzde 45 üzerinde. Yeni vaka sayıları sadece ABD, Hindistan ve Brezilya’nın gerisinde. Bu ülkelerin hepsinin nüfusu Türkiye’den çok daha büyük” yorumunu yaptı.
Cumartesi günü 30.103 vaka ile en yüksek vaka sayısının açıklandığı Türkiye’de Çarşamba gününden beri asemptomatik vakaların da açıklandığını yazan Reuters, birçok ülkenin bu verileri salgının başından beri düzenli olarak paylaştığını da hatırlattı. Reuters’ın haberinde, “Doktorlar ve muhalefet daha sıkı yasaklar ve önlemler alınmasını istiyor fakat hükümet daha derin bir ekonomik krize girmemek için tedirgin” ifadesi kullanıldı.
En Çok Okunan Haberler
-
Televizyonlarda doktorlara uygulanan ücret tarifesi
-
Erdoğan'a İmamoğlu ve Yavaş şoku
-
İbo Şov'a katılan isimlere eleştiri yağdı
-
Ziya Selçuk’tan açık öğretim sınavları açıklaması
-
Ankara'da evlere şeriat bildirisi dağıtıldı
-
Ülkü Ocakları entelektüel merkezler oldu artık
-
Gazeteciyi, haberi olmadan AKP üyesi yaptılar
-
Öksürük şikayetiyle gitti hayatının şokunu yaşadı
-
Özdağ'dan MHP'li Yalçın'a yanıt
-
Usta besteci Muammer Sun hayatını kaybetti
Video Haberler
-
Boğaziçililer sosyal medyadan koro halinde seslendi
-
Erdoğan konuşturmadı: Sen mikrofonu vekilimize ver
-
Erdoğan'a 'Takoz' yanıtı: Eğer bir takoz varsa...
-
İstanbul’da kar yağışı başladı
-
Şaşırtan baskın: Dışarıdan çiğköfteci içi berber
-
CHP'li ismi şoke eden skandal görüntüler
-
İmamoğlu, Nazım Hikmet'in eserini okudu
-
İstanbul'da rezaletin görüntüleri! O anlar kamerada
-
Himalaya dağlarındaki çığ felaketi kamerada
-
Boğaziçili öğrencileri karanlık da durduramadı
En Çok Okunan Haberler
-
Televizyonlarda doktorlara uygulanan ücret tarifesi
-
Erdoğan'a İmamoğlu ve Yavaş şoku
-
İbo Şov'a katılan isimlere eleştiri yağdı
-
Ziya Selçuk’tan açık öğretim sınavları açıklaması
-
Ankara'da evlere şeriat bildirisi dağıtıldı
-
Ülkü Ocakları entelektüel merkezler oldu artık
-
Gazeteciyi, haberi olmadan AKP üyesi yaptılar
-
Öksürük şikayetiyle gitti hayatının şokunu yaşadı
-
Özdağ'dan MHP'li Yalçın'a yanıt
-
Usta besteci Muammer Sun hayatını kaybetti