Reyhanlı'da büyük infial

Bombalı saldırıların ardından "Suriyeliler linç edilerek öldürüldü" iddiası Reyhanlı'da infial yarattı.

Yayınlanma: 16.05.2013 - 07:24
Abone Ol google-news

İlçenin AKP’li belediye başkanı iddialar için “Akıl almaz, mantık dışı” derken CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de iddiayı, “Reyhanlı halkına yönelik büyük bir iftira olarak” değerlendirdi.

Gazeteci Hakan Albayrak ve Mazlum-Der’in raporunda Reyhanlıların patlamadan sonra Suriyeli mültecilerin kafalarını ezerek öldürdükleri iddiası ilçede büyük öfkeye yol açtı. Başları ezilerek öldürülen Suriyelilerin otopsisinde görev alan ve durumu gizlemelerinin istendiği ileri sürülen doktorlar iddiayı yalanladı. Adlarının açıklanmasını istemeyen bazı doktorlar, “Alçakça bir yalanın parçası ve hiç işlenmeyen korkunç bir linç iddiasının bilerek ya da bilmeyerek destekçisi yapılmış olmamızı kınıyoruz” dediler.

İlçenin AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de Albayrak’ın iddialarını şaşkınlıkla karşıladığını belirterek “Bunlar doğru değil. Uzun zamandır mültecilere öfke biriktirmiş olan vatandaşlarımızın karıştığı kimi vakalar oldu, Suriyeliler saldırıya uğradı, dövüldü ama, kimsenin kafası ezilerek öldüğüne tanık olmadım, kimse de olmadı” diye konuştu.

CHP’li Akgöl de “Böyle bir olay olsaydı kolayca örtbas edilemez” diyerek Reyhanlı halkının merhametli ve hoşgörülü olduğuna dikkat çekti. Akgöl, Reyhanlı halkını cani göstermenin haksızlık olduğunu vurguladı.

Samandağ Alevi Kültürünü Araştırma Derneği de Sünni nüfusun çoğunlukta olduğu Reyhanlı’ya yönelik iddialara sert tepki gösterdi. Açıklamada “Türkiye yastayken böyle kendini bilmez kişilerin buna benzer açıklamaları ateşe körükle gitmekten başka bir şey değildir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler