Reyting davasında bilirkişi krizi

Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya, “Tek tek bilirkişileri arıyorum. Kimi yurtdışındayım diyor, kimi mazeret bildiriyor. Dizi çekmek istesek bir sürü oyuncu bulurduk ama bu dava için bilirkişi bulamıyoruz” diyerek isyan etti.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 10:01
Abone Ol google-news

Bazı televizyon kanallarının izlenme oranlarının belirlenmesinde usulsüzlüklerin tespiti amacıyla 6 yıl önce açılan davaya devam edildi. Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşma, tam 1.5 yıldır 11 klasörü inceleyecek bilirkişi bulunamadığı için Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya’nın isyanına sahne oldu. Kaya, “Tek tek bilirkişileri arıyorum. Kimi yurtdışındayım diyor, kimi mazeret bildiriyor. Dizi çekmek istesek bir sürü oyuncu bulurduk ama bu dava için bilirkişi bulamıyoruz” dedi.

Sanık avukatlarından Fatih Volkan da söz alarak, “300 lira bilirkişi ücreti ile kimsenin 11 klasörü inceleyip rapor düzenlemek isteyeceğini düşünmüyoruz. Bu ücrete bu işi kimse yapmaz” diye konuştu. Mahkeme heyeti gerekmesi halinde Ankara’dan bilirkişi listesi istenmesine karar vererek duruşması 4 ay sonraya erteledi.

İhalelerin iptal edilip reklam gelir payları dahil her türlü işleme tedbir konulması kararını da içeren davanın aralarında Televizyon İzleme Araştırma AŞ Genel Müdürü Dursun Güleryüz ile yapımcılar Selçuk Çobanoğlu ve Ferit Çobanoğlu’nun da bulunduğu 14 sanığı bulunuyor.

(Habertürk)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler