Rıdvan Dilmen şampiyonluğun favorisini açıkladı

NTV ve NTVSpor'da yayınlanan "%100 Futbol" programının yorumcusu olan Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da Torku Konyaspor'u 1-0 mağlup ettiği maçın ardından çarpıcı tespitlerde bulundu. Dilmen şampiyonluk yarışında ibrenin Galatasaray'ı gösterdiğini belirtti

Yayınlanma: 09.05.2015 - 10:40
Abone Ol google-news

İşte Dilmen'in tespitleri...

'Detayların şampiyonu belirleyeceği son düzlük. 3 maç ve gol yemeyen bir Galatasaray. İkinci yarıdaki baskılı oyunuyla birlikte kalesinde de fazla pozisyon vermedi. Galatasaray, maça heyecanla başladı ama olgunluk yoktu. Konyaspor'da aceleci oynayan Galatasaray'a karşı iyi savunma yaptı.  Galatasaray'ın Muslera diye çok güvenilen bir kalecisi var. Rakip oyuncular, topa vururken "zaten yemiyor" diyorlar. Artık stresli günler başladı. Galatasaray'ın bu galibiyeti, Sivas'taki Fenerbahçeli oyuncuları ve İstanbul'daki Beşiktaşlı oyuncuları baskı altına aldı. Büyük takım diye boşuna denmiyor. Rakipler, eğer maç berabere gidiyorsa oyunun sonunda ileriye gidemezler. Büyük takım baskısı başlar. Hakan Balta'nın solda oynamayıp Olcan'ın tercih edilmesi mantıklı bir karar. Bruma'yı ne yapacağız? Olmadı. Hamza Hoca burada hatalı. Hamza Hoca, bu hatasından geç döndü. Hoca, Yasin'i oyundan almakla da doğru bir karar verdi.

Bazı antrenörlerin bazı oyunculara olumlu ya da olumsuz yönde takıntısı olabilir. Hamza Hoca'nı Bruma'ya karşı olumlu bir takıntısı var. Bruma ısrarı Hamza Hoca'ya sıkıntı yaratabilir. Çünkü Galatasaray, Bruma ile maç kazanmadı. Yasin, Olcan, Burak'la maç kazandı Galatasaray.

Selçuk, hem maçın hem de sezonun en iyilerinden. Selçuk, kale sahalarına kadar gidip gol atacak bir oyuncu değildi ama artık onlara da cüret ediyor. Mancini ve Prandelli döneminden sonra müthiş bir güvenle oynuyor. Şampiyon olacaksan atanın ve tutanın iyi olacak. Muslera iyi mi? İyi. Burak, gol kralı mı? Evet. Galatasaray'ın içeride oynadığı son 2 maçta golleri stoperiniz ve ön liberonuz attı. Demek ki Sneijder'in tutuk olduğu maçta üreten oyuncu sıkıntısı var. Böyle olunca beklerinizi de ileriye çıkarmanız gerekiyor. Sneijder'in kötü oynama hakkı tabii ki var. Bu da o maçlardan biriydi.

Hedefe kitlenirseniz, şampiyonluk havasına girerseniz, gelir zaten. Büyük takım oyuncusu, son 4 haftaya 10 puan geride girse bir sonraki maçı kiminle oynayacağını bilmez. Şu an Selçuk'un ya da diğer oyuncuların konsantre olması için birşeye ihtiyacı yok.

Beşiktaş'ın Gaziantepspor'u yenme ihtimali, Galatasaray'ın bu maçı yenme ihtimali gibi. Fenerbahçe, en zor maçına Sivas'ta çıkacak. Her maç, zor maç. Gelecek hafta Pazar günü yapacağımız programda son 2 haftaya girmiş olacağız. Fenerbahçe'nin en büyük avantajı ikili ya da üçlü averajda önde olması. İbre biraz Galatasaray'dan yana ama bitmiş bir şey tabii ki yok. Fenerbahçe, yarın Sivas'a kaybederse, bir daha zor ortak olur.

Burak, bugün canlıydı ama etkili olamamasının sebebi; soldaki oyuncu Yasin kötü günündeydi. Sağdaki Bruma kötü günündeydi. En büyük destekçisi Sneijder de tutuktu. Bu da yeter herhalde.

Melo, eski formunda değil ama inanılmaz bir iş başardı. Normalde bel fıtığı ameliyatı olanlar yengeç gibi yürürler. Melo, maça çıkıyor. İsteği, hırsı, oyun azmi eskisi gibi. Ama eski formunda tabii ki değil.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler