Rıdvan Dilmen'den ağır G.Saray eleştirisi

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlanma: 27.12.2015 - 18:32
Abone Ol google-news

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

İşte deneyimli yorumcunun kritik sözleri...

ORTA SAHA ELEŞTİRİSİ
Galatasaray'ın bu orta saha ile pozisyona girme şansını söyleyin. Bol pas hatası yapan bir Rodriguez, defanstan dönme Chedjou. Çok kopuk kopuk oynayan oyuncular var G.Saray'da. Mesela Podolski. Kanat oyuncuları uzak. Selçuk da yakın oynamayınca nasıl gol atacaksınız?

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM"
Sneijder'in olmaması üretkenliği azaltıyor. Ama maça çıktığında Galatasaray ben hayalkırıklığına uğradım. Bu orta saha 8 puan öndeki takımın orta sahasıdır. Galatasaray'ın şampiyonluk yarışından kopmaması için kazanması gerekiyor. Transfer için de kazanması gerekiyor.

"KONSANTRASYON KAYBI OLUR"
Galatasaray ilk yarıda 21 puan kaybetti. Son 4-5 yılda şampiyon olan bir takımdan bahsediyoruz. Benim dönemde de 5-6 fark yediğiniz zaman, 2-3 takım da varsa önünüzde, oyuncularda konsantrasyon kaybı olur. Şu anda mevcut durum bu.

"%10 ŞANSI KALDI"
Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında %10 falan şansı kaldı. Ne kadar transfer yaparsa yapsın. Denizli son şampiyonlukta 6.'lıktan geldi ama güçlü takımlar var şimdi.

"MUTLAK POZİSYON VERİYOR"
Sezon başından beri Galatasaraylıların hiç mutlu olmadığı tablo devam ediyor. Pozisyonlar verdi. Bu ne anlama geliyor? 3 tane defansa dönük orta saha ile birlikte oynasanız, mutlak suretle pozisyon yiyorsunuz. Sizde gol pozisyonu verme özelliği var.

"KAYSERİ İYİYE GİDİYOR"
Kayseri takımı diri ve çıkışta bir takım. Her geçen gün iyiye gidiyorlar. Sıkı bir takımları var. Bir tane de santfaforları oynamıyor. Kayseri'de daha iyi yerlere gelmesi gereken Biseswar diye bir oyuncu var.

TARIK - SABRİ KIYASLAMASI
Tarık'ı neden oynatıyor? Sabri'nin zaafları Tarık'dan daha az. Oynatılmamasının altında ne yatıyor, bilmiyorum. Bence Sabri oynamalı. Ama Galatasaray'ın sorunu Tarık-Sabri'de değil.

KADRO ELEŞTİRİSİ
Bilal, Galatasaray 8-9 puan gerideyken her türlü oynar. Galatasaray maçı son dönemde kaybedebilirdi. İlk yarıda bu takım nasıl gol atardı? Bu takım kazanıp, rakipleri bekleyecek bir takım değildi. Kayserispor da bundan faydalandı. Duran toptan da gol buldu, pozisyonlar da buldu.

"HAKEM ŞAHANEYDİ"
Hakem şahane bir maç yönetti. Fakat son pozisyonda, Muslera'nın elle oynadığı pozisyon sarı kart. Orada ciddi bir hatası var. Kırmızı diyenler oldu, alakası yok. Sarı kart. Bariz gol şansı değildi.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEZONUN KADROSU"
Mustafa Denizli, önümüzdeki sezonun kadrosunu bir an önce oluşturmak zorunda. Denizli, hem Galatasaray'ı, hem de kendini düşünmek zorunda. Şu anda aldığı günden, 5 puan geride Denizli. Mutlak suretle fedakarlık isteyecektir.

"DENİZLİ TRANSFER İSTEYECEKTİR"
Ben transfer isterim diyecektir Denizli. Toplantılarda konuşulacaktır. Donk'un 2,5 milyon euro bonservisle geldiğini duydum. Doğru bir transfer. Bundan sonra 1,5-2 milyon euro civarlarında transferler olması lazım.

"KADROYU BOŞALTMAK LAZIM"
Galatasaray'ın kadroyu boşaltması lazım. 10-15 milyon eurolara oyuncu alamaz. Oyuncu arıyorlardır. Sneijder'ler, Drogba'ların Galatasaray'a gelme şansı kalmadı.

"DENİZLİ SALLANABİLİR"
Kulübün politikası, düşünceler. Denizli'nin önemli bir kariyeri var. 1,5 yıl kontratı da olsa, sallanabilir. Büyük kulüplerde toparlamak çok zordur. Şu anda da toparlayamıyor. Oyuncuların yerini değiştirerek çözüm bulamadı. Transferle çözmeye çalışacak

"G.SARAY'DA NE DEĞİŞTİ?"
Teknik adam değişikliği, oyuncuların performansını değiştirdi mi? Hayır. Demek ki bu kadro, Ahmet'i de, Mehmet'i de getirirseniz, bu kadar diyor.

"DENİZLİ YENİ BİR TAKIM KURUYOR"
Denizli diyor ki; "Konya'da izlediğiniz 4-5 oyuncuyu görmeyeceksiniz, başka oyuncularla devam edeceğim. 2. yarıda yeni bir takım kuruyorum". Bu aşamaya geçmişler. 5-6 tane oyuncu alacaklar. Brezilya'ya, Şili'ye giden arkadaşlar var.

"SNEIJDER'İN ÇEVRESİNDE..."
Galatasaray Sneijder'in çevresinde bir takım kuruyor. İzlediği oyunculardan onu hissettim. Takip edilen oyunculardan hissettim. Bundan sonraki aşamalarda bir takım revizyonlar geliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler