Rıdvan Dilmen'den G.Saray'a kritik uyarı

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol isimli programda Osmanlıspor-Galatasaray maçını değerlendirdi.

Yayınlanma: 23.01.2016 - 21:52
Abone Ol google-news

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol isimli programda Osmanlıspor-Galatasaray maçını değerlendirdi.

İşte Dilmen'in yorumları...

SÜRPRİZ OLMADI
Benim için bu sonuç sürpriz olmadı. Bekliyordum bu yenilgiyi. Genel olarak Galatasaray'ın düşüşünü de bekliyordum. Geçmiş yıllarda da bu duruma örnekler vardır. Camiayı ayakta tutmak için 'Biz bitti demeden bitmez' sözleri söylenebilir ama realist açıklamalar değil bunlar.

FİZİKSEL VE MENTAL AÇIDAN ÇÖKMÜŞ
Galatasaray fiziksel ve mental açıdan iyi değil. Fiziki düşüklüğün nedeni sakatlıklar. Mental açıdan da iyi olmamasının sebebi maçlarda verdikleri reaksiyonlar. Oyuncular biliyor ki ligde şansı kalmadı. Hocası hep kazanmayı istiyor bu doğaldır ancak matematiksel olarak şansı devam etse de bence bitti.

BÜYÜK HANDİKAP
Galatasaray'ın evinde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı yenmesi yetmiyor. Böyle maçlarda da kaybetmemesi lazımdı. Geçen sezonun şampiyonunun 19 haftada 27 gol yemesi kabul edilemez. 43 golle ligin en çok gol atan takımısınız ve 27 gol yiyorsunuz. Rakipler kalenize de çok geliyor. Geçen sene 35 gol yemiş sezon boyunca. Bu büyük bir handikap.

MUSLERA KÖTÜYDÜ
Bugün Muslera da kötüydü. Yediği gollerde ufak hataları vardı hep. İlk golde çıkmamalıydı, ikincide ise anlaşamadılar.

TRANSFERDE FRENE BASMALILAR
Artık Galatasaray hedefini Avrupa kupaları ve Ziraat Türkiye Kupası'na yönlendirmeli. Madem maddi sıkıntıları var. O zaman transferi falan bırakacaklar. Mustafa DEnizli ve yönetim frene basmalı. Hem geleceğe yatırım yapmalı hem de kadro içerisinde küçülmeye çalışmalılar.

ARENA'DA OYNAMAK KOLAY OLMAZ
Bundan sonra Türk Telekom Arena'da oynamak kolay değil. Burak 8-9 gol attı ama taraftarla sıkıntı yaşıyor. Hakan Balta cezalı duruma düştü. Chedjou cezadan dönecek. Sakatlıklar ne olur bilmiyorum ama Galatasaray'ın sonraki maçta tek stoperi var.

AMAN YUHALANMAYAYIM
Galatasaray sezon başından beri iyi futbol oynamıyor. Büyük takım oalrak hedeften kopunca maçlar angarya haline gelir. İçeride 20-25 bin kişi önünde 'Aman yuhlanmayayım' diyerek oynarsınız.

KAYBEDECEĞİ BELLİYDİ
Mustafa Denizli sürekli deneme yapıyor. Resmi maçlarda ilk kez kaybettiler ama bi yerde kaybedeceği belliydi. Haftaya kazanır ama sonra yine kaybedebilir. Galatasaray taraftarları kötü günler geçirecek. Kazanmak zorundasınız. Aşağı inerken oynamak daha zordur. Bundan sonra bir aşağı iki yukarı devam edeceklerdir sezon boyunca.

SNEIJDER UĞRAŞTI AMA...
Maçta Sneijder biraz zorladı. Zorladı zorladı baktı olmuyor o da bıraktı. Galatasaray 2. golü yememeli. Santradan uzun atılan topta tereddüt olunca gol geldi. O pozisyonu gol attırmamalısınız. İlk kez oynayan bir dörtlü olunca sıkıntı çıktı.

OLCAN İLE SİNAN BİRBİRİNİ GÖREMİYOR
Galatasaraylı oyuncular top kazanamıyor. Donk da yapamıyor bunu. Diğer oyuncuların zaten bu özelliği az. Kazanamıyorsanız kompakt oynamalısınız. Olcan ile Sinan sağlı sollu kanatlarda birbirlerini görmüyorlardır. 60 metre uzaktalar. Top sizdeyken kanada açıldınız amka rakipteyken içeri girmelisiniz. Bunu yapmıyorlar. Bekler de çok uzak. Galatasaray enlemesine çok geniş bir takım. Donk'la Selçuk da dağınık oynuyor.

GALATASARAY YARDIMLAŞMIYOR
Ofansif oyuncuyla defans yapamazsınız. Oyuncularınız ofansifse ileride baskı yapmalısınız.i Rakip hazırlık pası yapıyorsa gidip alan kapatacaksınız. Bunun için fiziksel açıdan iyi olmalısınız. Bunun için pozisyon bilginiz olmalı. Galatasaray çok dağınık. Herkes birbirinden uzak oynuyor. Yardımlaşma ne top rakipdeyken var, ne Galatasaray'dayken. Yardımlaşmasız bir takım Galatasaray.

TARAFTAR 0(SIFIR) GÖRÜYOR
Avrupa kupalarında inşallah başarılı olurlar ancak ligde taraftarlar Galatasaray'ı 0(sıfır) olarak görüyor. Ligde umutlarını kesmiş durumdalar.

DENİZLİ HAVLU ATTIKLARINI ANLADI
Mustafa Denizli bu maçı transfer yapmak ya da yapmamak olarak görüyordu. Sanırım transferden vazgeçmişlerdir. Maddi durumlarda camianın yardımlaşarak bu kötü durumdan kurtulması gerekiyor. Umarım ceza çıkmaz ama Mustafa Denizli ceza gelmiş gibi konuştu. Bence Mustafa Denizli şampiyonluk yarışında havlu attıklarını gördü bence.

GALATASARAY TARAFTARI HATALI
Maçın başında yakın çekimde Burak'ı gördüğüm zaman demoralize olduğunu anladım. Takımın en çok gol atan oyunsuu olmasına rağmen bu durumda. Seyirciyle koptu. Galatasaray taraftarı bu durumda hatalı bence. Burak olsanız ne yaparsınız? Galatasaray taraftarı Burak'ın West Ham formalı resmini internete koymuş. Burak artık ikişer gol atmalı ki taraftarla arasını ısıtsın. Ama taraftarla kopuk neredeyse.

SİNAN'DAKİ IŞIĞI DENİZLİ DE GÖRDÜ
Sinan'daki ışığı Hamza Hamzaoğlu da görmüştü. Mustafa Denizli de gördü. Sildiği adam Yasin oldu. Sinan iyi oyuncu ama patlaması çok aralıklı oluyor. 20 dakikada bir çıkıyor ortaya. Bunu sıklaştırması lazım.

KORKUNÇ BİR 15 HAFTA BEKLİYOR
Geçen sezon bu takım şampiyon oldu. Korkunç derecede demoralizeler. Korkunç bir 15 hafta bekliyor futbolcuları. Burada top yönetimde. Mustafa Denizli anlaşıldı ki frene basıyor transferde. Takımda açlık da kalmadı. İçeride biraz hırslı, deplasmanda daha durgun bir takım olacaktır. Genç oyuncuların sürekli oynaması gerekir artık. Denayer'in geleceğine karar vermeleri gerek. Önümüzdeki yılın forma savaşı şimdi başlamalı. Savaşın içinde olmayanlarla yolları ayıracaksınız. Yaş ortalaması da çok yüksek.

GALATASARAY KADROYU YENİLEMELİYDİ
Galatasaray çok antrenör değişiyor. Sezonda 2 kez antrenör değişiyor yıllardır. Oyuncu kadrosu pek değişmiyor ama hocalar gelip gidiyor. Bugün birinci hafta olsa Galatasaray'ı farklı görürdük. Kadro kötü değil. Ama bugünden hamlelerin yapılması lazım. Galatasaray sezon başı bu takımı yenilemeliydi. Bunu Fenerbahçe de şampiyon olduğu sezon yapmalıydı. Bir sezon geciktirdiler ama yaptılar. Bunun yanı sıra çok gereksiz harcamalar yapıldı. Onların faturasını ödüyor Galatasaray.

DENİZLİ DONK'U ALMAZDI
Mustafa Denizli şampiyonluk için 'Belki' dedi ve transferlerde düğmeye bastı. Bu yenilgiden sonra olsa Donk'u almazdı mesela. Donk iyi işleyen bir takımda iyi oynar ama gelip de uçacak bir oyuncu değil. Linnes'i de şampiyonluk yarışında olmak için aldılar. Antrenör şampiyonluğun hesabını yapmıştır. Şimdi en azından transfer yapmazlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler