Rize'de provokasyon

Yaklaşık bin kişilik AKP'li grubu, Başbakan Erdoğan lehine slogan atarak CHP'nin miting alanına saldırmak istedi. Çevik kuvvet iki grubun bir araya gelmesini önledi. 2 kişi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Yayınlanma: 05.03.2014 - 22:55
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a memleketi Rize’den yüklendi, “Rize’nin çayı ne kadar gerçekse o ses kayıtları da o kadar gerçektir. Hiç çekinmeyeceğiz. Haramilerin saltanatını yıkacağız. Halk iktidarı kuracağız” dedi. “Birileri Türkiye’yi soyuyor” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’dan mal varlığını açıklamasını istedi. Bir grup AKP’li CHP mitingine saldırmak istedi, ancak polis müdahale ederek saldırıyı engelledi.

Rize'de CHP mitinginde AKP'lilerden provokasyon - VİDEO

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Rize Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda bakanların çocuklarının evlerinden para dolu kasalar çıktığını belirten Kılıçdaroğlu, “Dünyanın hangi demokrasisinde 4 bakanın çocuklarının evinde para kasaları çıkar. Alın teriyle para kazandıysan götürür bankaya yatırırsın. Rizelilerin vicdanına sesleniyorum. Kul hakkı yemek günahsa, kul hakkı yiyenlerin arkasında hâlâ durulacak mı? Kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız” dedi. Çay üreticisinin emeğinin karşılığını alamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında kaçak çayın imha edileceğini belirtti. Esnafın kan ağladığını, 2 ay prim ödemeyen esnafın sağlık hizmetin yararlanamadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “CHP gelirse bütün yardımları kesecekmiş diye propaganda yapıyorlar. Nereden bulacağımızı soruyorlar. Hiç merak etmeyin, çaldıklarını çırptıklarını alacağım halkın hakkını vereceğim, çaldırtmayacağım” ifadesini kullandı.

 

Kayıtlar Rize çayı kadar gerçek

Konuşması sık sık “Hırsız Tayyip Erdoğan” ve “Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk” sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan ve bazı bakanlar arasında geçen ses kayıtlarına da değindi. Kılıçdaroğlu, “Diyorlar ki, o ses kayıtları sahteymiş. Bugün itiraf etmiş, ‘Kriptolu telefonlarımızı dinliyorlar’ diye. O nedenle söylüyorum. Rize’nin çayı ne kadar gerçekse o kayıtlar da o kadar gerçektir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını nasıl yiyorsun?” dedi.

 

Mal varlığını açıkla!

Başörtüsü, inanç ve etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, siyasileri mal varlıklarını açıklamaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, “Artık Türkiye’de güneş balçıkla sıvanmıyor. Gerçekler ortaya çıktı. Birileri malı, din iman edebiyatı yaparak götürüyor. Birileri Türkiye’yi soyuyor. Siz de biliyorsunuz, ben de biliyorum. Siyasete atıldığım gün bütün mal varlığımı internet sitesine koydum. Diğer siyasilere söylüyorum. Eğer siz o mal varlığını alın teriyle kazandıysanız açıklayın, korkmayın” diye konuştu.

 

Hırsızlar ortada geziyor

AKP’nin “yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları önleyeceğiz” diyerek oy istediğini ancak tersini yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bakan evlatlarına mı oy vereceksiniz, vatan evlatlarına mı oy vereceksiniz? Bakan evlatlarını biliyorsunuz. Her taraftan para fışkırdığını biliyorsunuz, dolarların fışkırdığını biliyorsunuz. Hırsızları serbest bıraktılar, ortalıkta geziyorlar. Aman ceplerinize dikkat edin. O cepte bir başçalanın eli olabilir. Bütün iyi niyetimle sesleniyorum. Ülkede temiz ve güzel bir siyaseti egemen kılacağız. Namus sözü olarak veriyorum. Halkın iktidarını kurup haramilerden hesap soracağız” dedi.

 

AKP’liler mitinge saldırmak istedi

Kılıçdaroğlu’nun Rize gezisinde olağanüstü güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Polis, ara sokaklarda TOMA ve zırhlı araçlar bekletti. Kılıçdaroğlu’nun konuşma yaptığı Cumhuriyet Alanı’nın arka tarafına toplanan yaklaşık bin kişilik AKP’li grubu, Başbakan Erdoğan lehine slogan atarak miting alanına saldırmak istedi. CHP’liler de Kılıçdaroğlu lehine slogan attı. Barikatların önünde önlem alan çevik kuvvet iki grubun bir araya gelmesini önlerken, 2 kişi de fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler