Rize'de su baskını

Rize'nin Fındıklı ilçesinde sağanak dolayısıyla Arılı Deresi taştı, binaların alt katlarını ve iş yerlerini su bastı.

Yayınlanma: 12.10.2012 - 07:37
Abone Ol google-news

Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, yaptığı açıklamada, geceden itibaren etkili olan sağanak dolayısıyla Arılı Deresi'nin taştığını söyledi.

Derenin Merkez Mahallesi'nin Ada mevkisindeki yatağından çıktığını, bazı binaların alt katları ve iş yerlerini su bastığını belirten Özbalaban, ''Belediye ekiplerimiz ev ve iş yerlerine dolan suyun tahliyesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu mevkide bulunan bazı okullarımızı da su bastı. Okullarda da su tahliye işlemi yapılıyor'' dedi.

 

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yağışın devam etiğini, can kaybı ya da yaralı olmadığını ifade eden Özbalaban, su baskını nedeniyle maddi hasar oluştuğunu kaydetti.

Öte yandan, ilçede hoparlörden dere kenarlarında bulunan ev ve iş yerlerinin boşaltılması için anons yapılıyor.

Arhavi'de derede su seviyesi yükselince yol trafiğe kapatıldı

Artvin'in Arhavi ilçesi Kaymakamı Bülent Bayraktar ise ilçede geceden itibaren etkili olan sağanak dolayısıyla Kapisre Deresi'nde su seviyesinin yükseldiğini söyledi.

Derenin taşma ihtimaline karşı ilçe merkezi ile Kavak yolu arasında bulunan Ortacalar kara yolunun 2 kilometrelik bölümünü ulaşıma kapattıklarını belirten Bayraktar, yağışın devam ettiğini, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile diğer ilgili ekiplerin hazır bekletildiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler