‘Roboski’nin üstünü örtme çabasının devamı

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu gerekçesiyle milletvekilliği düşürülen HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, tutuklu bulunduğu Kocaeli’deki Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nden mesaj gönderdi.

Yayınlanma: 07.02.2018 - 23:23
Abone Ol google-news

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu gerekçesiyle milletvekilliği düşürülen HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, tutuklu bulunduğu Kocaeli’deki Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nden ailesi aracılığıyla gazetemize gönderdiği mesajda, “Roboski mücadelesinin TBMM’de verilmesine tahammül edemediler. Türkiye’de şu anda hukuk yok, hukuk devleti özellikleri yok. Tamamen talimatlarla hareket eden bir yargı var. Burada bizim için önemli olan halkın ne söylediğidir. Ne zaman halkımız bizi reddederse o zaman bizim milletvekilliğimiz son bulur. Biz onların kararından çok halkımızın kararına bakarız” dedi.

2011’de bombalanarak katledilen 34 kişiden 11’i ile akraba olan ve katliamda kardeşi Serhat Encü’yü de kaybeden HDP’li Ferhat Encü, “Halkımız için ve özellikle de Roboski katliamının faillerinin cezalandırılması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu mücadeleyi vermemiz için illa da milletvekili olacağız diye bir şart da yoktur. Bizim için halkımızın düşünceleri önemlidir. Benim ve diğer arkadaşlarımız için verilen karar elbette ki kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

‘Adalet mücadelesini sürdüreceğiz’

Roboskililerden Veli Encü de, kardeşinin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin, “Ferhat Encü, Roboski katliamının aydınlatılması için TBMM’de faaliyet yürütüyordu. Onun da önünü kapattılar. Roboski katliamını Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybettireceklerdi. Bu, karartma çabasının bir devamı ve parçasıdır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler