Robotik Kodlama sınıfları açıldı

Koç Topluluğu’nun “Ülkem İçin Geleceği Tasarlıyorum” projesi çatısı altında kurulan Robotik Kodlama sınıfları açıldı. Açılış töreninde konuşan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Değişime ayak uydurmak değil değişime öncülük etmek istiyoruz” dedi.

Yayınlanma: 14.02.2020 - 12:22
Abone Ol google-news

TÜPRAŞ’ın “Enerjimiz Geleceğe; Kodluyorum, Modelliyorum, Üretiyorum” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğiyle, oluşturulan “Robotik Kodlama, Üç Boyutlu Modelleme, Üretim Beceri” sınıflarının sembolik açılışı dün Kocaeli Şehit Alper Al Ortaokulu’ndaki gerçekleşti. Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Müdürü Cem Gençoğlu, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu ve Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl katıldı.

Üreten nesillerin yetişmesine öncülük etmenin en büyük motivasyon kaynakları olduğunu söyleyen Yelmenoğlu, “Bugün hayallerimizin gerçekleştiği yerdeyiz. Teknolojik ilerlemelere önem veren toplumların kalkındığını biliyoruz. Teknoloji eğitiminin erken yaşta verilmesi nu amlamda çok önemli. Toplamda 30 adet robotik kodlama sınıfı açarak 12 bin öğrencimize ulaştık. Yeni öğretim döneminde de projelerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

EĞİTİMDE REKABET DEĞİL İŞBİRLİĞİ

Bu projeyle, özgüveni yüksek ve dinamik bireyler yetiştirmek istediklerini belirten Cem Gençoğlu, açılan bu tasarım ve beceri atölyelerinin ‘yenilikçiliği’ ve ‘yaratıcılığı’ ön plana çıkardığını kaydederek, “Bizler rekabetçiliği değil işbirliğini merkeze alan bir eğitim modelini benimsiyoruz” ifadelerini kullandı. Çocukların bu sınıflarda basitten karmaşığa doğru aletleri nasıl kullanacaklarını öğrendikletini söyleyen Gençoğlu, “Klasik eğitim anlayışından ziyade dünyadaki eğitimde yenilikçiliği merkez olarak almış ülkelerin benimsemiş olduğu çağdaş eğitim anlayışına bu şekilde geçeceğimize inanıyorum. Hedefimiz bu modeli Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar yaygınlaştırmak” diye belitti.

Bilgi ve teknolojide her gün yeni gelişmeler ortaya çıktığını ve eğitim sistemini buna göre geliştirmek durumunda olduklarını ifade eden Vali Aksoy ise, “Bizler Kocaeli bölgesinde 116 okulu öncelikli okul olarak belirledik ve bu okullarda kodlama sınıflarını kurma gayreti içerisinde çalışmalarımıza başladık. Bugün itibariyle 65 adet Robotik sınıfını yapmış bulunmaktayız. Temennimiz önümüzdeki süreçte okul-sanayi işbirliğini daha da arttırmak ve geliştirmek. Nitelikli iş gücünü okullarımızda, iş dünyasının istediği standartlarda yetiştirerek onlara bu imkanı sağlayabilmek” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler