Roj TV'nin Danimarka Müdürü ifade verdi

Terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılması istenen ROJ TV ile ilgili davanın duruşmasında, televizyonun Danimarka'da bulunan müdürünün ifadesi alındı.

Yayınlanma: 07.09.2011 - 20:48
Abone Ol google-news

Kopenhag Şehir Mahkemesinde bugün görülen Roj TV ile ilgili davanın 10. duruşmasında, kanalın ve Mesopotamia Broadcast A/S'nin müdürü İmdat Yılmaz tanık olarak ifade verdi. Savcı Jakob Buch-Jepsen'in soruları yönelttiği İmdat Yılmaz, Konya'da doğduğunu, 1978 yılında 15 yaşındayken aile birleşimiyle Danimarka'ya geldiğini ve daha sonra Danimarka vatandaşı olduğunu söyledi.

Gazetecilik eğitimi almadığını, Roj TV'de ilk başta ofis işlerini yapmaya başladığını, daha sonra değişik işlerle uğraştığını kaydeden Yılmaz, en son yapılan Genel Kurul toplantısından sonra da müdürlüğe getirildiğini söyledi.

Programlar Belçika'dan yapılıyor

Yılmaz, Kopenhag ROJ TV'nin yönetim ofisi olarak kullanıldığını, programların Belçika'da yapıldığını belirtti. ROJ TV'ye program yapan ROJ NV'nin yönetiminde kimlerin bulunduğunu hatırlamadığını söyleyen Yılmaz, Belçika'da yönetim değişikliği olduğunu, ancak yönetimin kimlerden oluştuğunu bilmediğini kaydetti. Belçika'da iki prodüksiyon şirketinin bulunduğunu da ifade eden Yılmaz, Metin Yüce'nin 2009 yılında ROJ NV'nin müdürlüğünden ayrıldıktan sonra, soyadını tam hatırlamadığı birinin bu göreve getirildiğini belirtti.
 

e-postalar delil olarak gösterildi

ROJ TV'nin 2004 yılında yayına başladığını söyleyen Yılmaz, ROJ TV'nin Med TV ve Medya TV'nin devamı olup olmadığını bilmediğini öne sürdü. Yılmaz'ın bu ifadesi üzerine savcı, Yılmaz'ın çeşitli tarihlerde yazılmış e-postalarını ekranda gösterdi. 27 Kasım 2009 tarihinde Yılmaz'a gönderilen bir e-postada Mesopotamia Broadcast A/S'den 969 bin kronun daha önceden Globcast adlı şirkete gönderildiği belirtiliyor. Bu şirketin, Med TV zamanında kurulmuş olduğu ifade edildi.

Başvuru izni

İfadesinde Roj TV yayınlarının ve programlarının Belçika'dan belirlendiğini söyleyen Yılmaz'ın bu sözleri üzerine savcı, 24 Ekim 2003'te Danimarka Kültür Bakanlığına gönderilen lisans izni başvurusu yazısını gösterdi. Televizyonun başvuru belgesinde, şirketin programlarının Danimarka'dan yapılacağı bildiriliyor.

Örgütten istekler

Öte yandan, 24 Kasım 2009 tarihli Yayın Kurulu Kararları adı altında gönderilen e-postada, televizyondan PKK terör örgütü ve terör örgütünün elebaşlarını konu alan bir program yapılması da isteniyor. Savcı, İmdat Yılmaz'a teröristlerden gelen ve Yılmaz'ın da teröristlere gönderdiği e-postaları da televizyon ekranına taşıdı. İmdat Yılmaz'ın ifadesinin ardından duruşma ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler