Rum kesiminden rest!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Stefanos Stefanu, Güney Kıbrıs'ın egemenlik haklarını kullanarak, uluslararası hukuk ve BM'nin deniz hukuku çerçevesinde doğal kaynakları araştırma faaliyetlerini sürdüreceğini ifade etti.

Yayınlanma: 03.09.2011 - 14:35
Abone Ol google-news

Stefanos Stefanu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, Güney Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarına ilişkin açıklamalarını "Kıbrıs Cumhuriyeti'ne ve egemenlik haklarına karşı süregelen tahriklerinin son tezahürü" olarak niteledi.

Türkiye'nin bu tavrının "kabul edilemez ve kınanması gereken bir tavır olduğunu" iddia eden Stefanu, Rum yönetiminin, Türkiye'nin "tahrikkar tehditlerine son vermesi gerektiği mesajını alması için" uluslararası camia nezdinde gerekli bütün girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Stefanu, "Kıbrıs Cumhuriyeti egemenlik haklarını kullanarak, Uluslararası Hukuk ve BM'nin Deniz Hukuku çerçevesinde doğal kaynakları araştırma faaliyetlerini sürdürecektir" ifadesini kullandı.

Rum Başkanlık Köşkü'nde doğalgaz konusunda yapılan "gizli" toplantıya ilişkin bir soruya karşılık da, "Çok toplantılar yapılıyor, çünkü enerji genel olarak çok karmaşık ve dikkatli icraat ve kararlar gerektiren bir konudur" cevabını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler