Rusya'dan Münbiç açıklaması
Suriye ordusunun Münbiç kentine girmesi hakkında Rusya’dan da açıklama geldi. Lavrov, Türkiye'nin operasyonu hakkında da değerlendirmede bulundu.
Kremlin açıklamasında, “Kürt bölgelerinin Suriye hükümetinin kontrolüne girmesini memnuniyetle karşılıyoruz” denildi.
Kremlin Sözcüsü Peskov, YPG'nin denetiminde olan Menbiç'in kontrolünün Suriye hükümetine geçmesini onaylayıp onaylamadıkları sorusu karşısında, "Elbette (onaylıyoruz). Kuşkusuz ki bu, (Suriye'deki) durumun istikrar kazanması bakımından olumlu bir adım" dedi.
Peskov ayrıca, "(Suriye'de) hükümet güçlerinin kontrolündeki bölgelerin genişlemesi, şüphesiz ki pozitif bir eğilim" diye ekledi.
Kremlin'nin bu açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye’deki son durumu görüşmek üzere Moskova’yı ziyaret etmesine denk gelmesi dikkat çekti.
RUSYA 'SURİYE ORDUSU' NU İŞARET ETMİŞTİ
ABD’nin asker çekme kararının ardından, YPG’nin kontrolünde bulunan Fırat’ın doğusundaki bölgelere ve Münbiç’e kimin gireceği konusu tartışılmaya başlamıştı. ABD’nin kararının öncesinde bu bölgelere operasyon yapacağını açıklayan Türkiye birkaç gündür Münbiç çevresindeki askeri yoğunluğu artırmıştı Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova şu açıklamayı yapmıştı: “ABD’lilerin terk ettiği toprakların kontrolünün kime bırakılacağı sorusu doğuyor. Uluslararası hukuku ve Suriye ile Suriye halkının geçtiği süreci göz önünde bulundurduğumuzda, bu Suriye hükümeti olmalı.”
<haber-dikey:1184267>
Sergey Lavrov'dan Münbiç ve Türkiye açıklaması
Suriye ordusunun Münbiç'e girdiği iddiaları üzerine Rusya Dışişler Bakanı Lavrov ve Kremlin'den ayrı ayrı açıklamalar geldi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin'deki sözcüsü Dimitry Peskov, Suriye'de Kürtlerin kontrolü altındaki toprakların Esad'ın kontrolüne geri geçmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Benzer bir açıklama da, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan geldi.
Türkiye'nin olası operasyonunu değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Operasyona Suriye’nin toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması açısından yaklaşıyoruz" dedi.
Video Haberler
-
Ayağı kırık olarak bulunan karaca yavrusu tedavi edildi
-
İlk caretta caretta yuvası tespit edildi.
-
Arılar ağaç kovuğuna yuva yaptı
-
Freni boşalan belediye otobüsü kaza yaptı
-
İktidarın çağrısıyla dolar bozdurmuştu; Hükümet çarptı!
-
'Yıl boyu yaşadıkları yerlerden biri'
-
Balıkesir’de ayağı kırık karaca tedavi edildi
-
Türkiye Kupası finali öncesi taraftarlar birbirine girdi
-
Karavanlar zincirleme kaza yaptı: Yaralılar var
-
MSB duyurdu: Bir askerimiz şehit oldu
En Çok Okunan Haberler
-
Merkez için 'izin alamadılar' yorumu
-
Motorine dev zam!
-
3600 ek gösterge çalışması tamamlandı
-
Emniyet'ten Sabri Uzun hamlesi
-
Erdoğan'a kötü haber: Seçmen 'asla' dedi
-
'İktidarda müthiş bir panik havası başladı'
-
'Elimizdeki belgelerden bir ansiklopedi çıkar'
-
'Türkiye’de şu an laiklikle ilgili sorun yok'
-
Tayyar'dan Uçum’a zehir zemberek sözler
-
İYİ Parti’den vekillik koşulu