Saadet Partisi'nden bir açıklama daha: Evet demeyeceğiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklama referandumda evet demeyeceklerini söyledi. Karamollaoğlu "Başkanlık sistemi gelse dahi sorunların çözülmeyeceğini göreceğiz" dedi.

Yayınlanma: 27.01.2017 - 11:01
Abone Ol google-news


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, basın mensupları ile Şişli Cevahir Otel'de düzenlenen yemekte buluştu. Referandumdaki tavırlarını daha önce açıklayan Karamollaoğlu, hayır demelerinin sebeplerini anlattı.

Saadet Partisi referandum oyunu açıkladı

Karamollaoğlu konuşmasına AKP’nin dış ve ekonomi politikalarına eleştiriler getirerek başladı. Ekonomide duvara tosladık diyen Karamollaoğlu hükümetin Suriye ve Irak politikalarını eleştirdi. 15 Temmuz darbe girişimi konusunda “10 yıl içinde devletin sinir uçlarına kadar girmişler” diyen Saadet lideri FETÖ operasyonlarına ilişkin de “Şu anda bir travma yaşıyoruz. Örgütün üçe ayrılan kademesi, altı ibadet, ortası ticaret, yukarısı ihanet. En üst kademede yapılan tasnif isabetli gözüküyor. Ama alt kademede olup da toplumun içinde dışlanan, geçimini sağlama imkanını kaybeden binlerce insan var. Bu ciddi bir problemdir” ifadelerini kullandı.

“PRENSİP OLARAK KARŞI DEĞİLİZ”

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu başkanlık sistemine dair şu ifadeleri kullandı:

“Ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Biz insanların fikirlerini rahatlıkla söyleyebildiği, memlekette dertlerin dinlenebildiği, adil bir düzen istiyoruz. Bunu oturup detaylandırmak mümkün. Biz başkanlık sistemine prensip olarak karşı değiliz, dedik. Başkanlık olabilir. Ama başkanlık her zaman denetime açık olmazsa ben o başkanlıktan korkarım. Başkanlık tek başına bu işin çözümü değil. Adalet, Başkanın üzerinde olabilmeli."

“AYNI ANLAYIŞ YÖNETMEYE DEVAM EDECEK”

Türkiye’nin çok acil böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını söyleyen Karamollaoğlu “Teklif ilk geldiğinde Cumhurbaşkanı’na gidip endişelerimizi ilettik. Ancak adım atılmadığını görünce mecliste grubu olan partilere yazılı olarak endişelerimizi ilettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan eleştirilerden sonra danışmanlarını yolladı. Onlar bize ne amaçlanıyor, olayın arka planı nedir anlattılar” ifadelerini kullandı.

Başkanlık sistemi kabul edilse dahi sorunların çözülmeyeceğini belirten Saadet lideri “Aynı anlayış yönetmeye devam edecek. Bu aciliyet niye? Şu anda aciliyet teşkil eden mevzular ele alınmamışken bu konuda bu acele neden?” diye sordu.

“HİÇ ÇALIŞMAYACAĞIZ DİYE BİR ŞEY YOK”

Gazetecilerin, Karamollaoğlu’nun daha önce ‘kampanya yapmayacağız’ açıklamasına ilişkin sorularına Karamollaoğlu şöyle yanıt verdi:

“Biz hiç çalışmayacağız diye bir şey yok. Yurdun değişik yerlerine gidip fikirlerimizi anlatacağız. Bizim imkanlarımız çok geniş değil. Seçim kampanyası gibi yapamayız. Kastımız buydu. Yaklaşık yarım asırdır hiç yalpa yapmadık. Sözlerimiz keskin olmayacak. ‘Evet demeyeceğiz’ demeyi tercih ediyoruz.”

Referandum sürecinde şartların, propaganda imkanlarının eşit olmadığını, şartların adil olmadığını kanaatinde olduklarını söyleyen Karamollaoğlu “Bu düzen mevcut haliyle gitmez. Biz insanların fikirlerini söyleyebildiği, dertlere deva bulunduğu bir düzen istiyoruz” dedi.

CHP’yle yan yana gözükmemek gibi bir kaygılarının olmadığını belirten Karamollaoğlu, Milli Görüş’ün tarihinden koalisyonları, yapılan kampanyaları örnek gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler