Saadet'te yollar ayrılıyor

SP'nin mahkeme kararıyla düzenleyeceği olağanüstü kongresinde yeniden aday olmayı düşünmeyen Kurtulmuş'un SP'den ayrılarak Mehmet Bekaroğlu ile yeni bir oluşum için çalışma başlatacağı belirtiliyor.

Yayınlanma: 24.09.2010 - 08:32
Abone Ol google-news

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, çok büyük bir baskı olmaması durumunda kongrede aday olmayacak. Mahkemenin kayyum ataması kararı üzerine Necmettin Erbakan’a sert tepki gösterdikten sonra, siyasi geleceğini belirlemek üzere parti kurullarıyla değerlendirme yapma kararı alan Kurtulmuş, ilk olarak dün partisinin genel idare kurulunu topladı. Kurtulmuş, ardından il başkanları ve belediye başkanlarıyla da toplantılar yaparak, “Ne yapmalıyız” sorusunu yönelterek tabanın görüşlerini dinleyecek.

Edinilen bilgilere göre Kurtulmuş, bu toplantılar öncesi kurmaylarıyla ilk değerlendirmelerini yaptı ve kararını büyük ölçüde verdi. Buna göre Kurtulmuş, bu iki günlük toplantı sürecinde “olağanüstü bir baskı olmaması” durumunda bir ay içinde toplanacak kongrede başkanlığa aday olmayacak. Kurtulmuş’la birlikte kurmayları da pasif bir tavra girerek kongreyi Erbakan ve ekibinin tek başına yapmalarına olanak sağlayacak. Kurtulmuş, kongrenin ardından, yıl sonuna doğru kurmaylarıyla birlikte SP’den de ayrılacak. Kurtulmuş’un kurmaylarıyla toplantılarda da yeni parti seçeneği öne çıkmaya başladı. Ancak toplantılarda, “seçime çok kısa bir zaman kaldığı belirtilerek 40’tan fazla ilde örgütlenme sorunu nedeniyle seçime katılamama” kaygıları da dile getirildi.

Kurtulmuş, karar toplantıları sürerken sürpriz bir görüşme de yaptı. Geçmişte SP içinde çok yakın çalıştığı, bir dönem “Müslüman sol” hareketi kuran Mehmet Bekaroğlu ile görüş alışverişinde bulundu. Bekaroğlu da Kurtulmuş’a “yeniden aday olmaması, orta vadede yeni bir oluşum için birlikte çalışabilecekleri” önerisinde bulundu. Kurtulmuş’un da Bekaroğlu’nun önerisine sıcak baktığı öğrenildi. Parti içindeki değerlendirmelerde, ayrışmanın ardından seçimde AKP ile ittifak önerilerinin de gündeme getirildiği belirtiliyor. Ancak Kurtulmuş’un bu aşamada bu konuyu gündemine almadığı öğrenildi.

Erbakan, Kutan’la görüştü

SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, parti genel merkezinde düzenlenen Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “kayyum” kararının hukukun siyasallaştırılmasının bir örneği olduğunu söyledi. Öte yandan, Erbakan ile eski SP Genel Başkanı Recai Kutan’ın, Erbakan’ın Balgat’taki evinde bir araya geldiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler