Sabah yazarı Bursalı: "Hedefte Berat Albayrak varsa asıl mesele Al-Bayrak'tır"

Sabah yazarı Şebnem Bursalı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yöneltilen eleştirilerle ilgili "Kendi kurduğu masalara istediğini istediği yere oturtan Türkiye'dir asıl hedef. Yani, asıl mesele Al-Bayrak'tır" görüşünü savundu.

Yayınlanma: 24.02.2021 - 11:38
Sabah yazarı Bursalı:
Abone Ol google-news

Ekonomide Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanı olduğu döneme ilişkin gündemden düşmeyen soru işaretlerine AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmuş, Erdoğan partisinin İzmir İl KOngresi'de konuya ilişkin Albayrak'ın dönemini överken "Berat Bey'in en büyük talihsizliği 'damat' sıfatının, başarısının önüne geçirilmiş olmasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Albayrak'la ilgili tartışmalar devam ederken konuya ilişkin Sabah gazetesi'nde de ilginç bir yazı kaleme alındı. Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak'ın başında olduğu Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki gazetede, Şebnem Bursalı'nın kaleme aldığı köşe yazısında "Albayrak'ı hedef almanın aslında "Bugün içeriden ve dışarıdan iftira ve saldırıların hedefinde Berat Albayrak varsa asıl mesele Al-Bayrak'tır!" denildi.

Bursalı'nın yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Bugün Türkiye eğer Karadeniz'de doğalgaz kaynakları bulmuşsa, adına Mavi Vatan dediğimiz strateji uygulanabiliyorsa, enerjide neredeyse yüzde 100'lük dışa bağımlılığı, öngörülebilir bir süre içinde yarıya yakın yerli kaynaklara döndürebilecek bir Türkiye hedefini konuşabiliyorsak, Erdoğan'ın liderliğinde ve Berat Albayrak'ın Enerji Bakanlığı yaptığı dönemde atılan cesur kararlardandır.

Ekonomi Bakanlığı döneminde yapılanlar da tam bağımsızlık hedefindeki Türkiye'nin adımlarıdır. Bugün içeriden ve dışarıdan iftira ve saldırıların hedefinde Berat Albayrak varsa biliniz ki aslında; IMF kapılarına mahkûm olmayan, bölgesinde güç odağı durumuna yükselen, kurulan masalarda gösterilen yerlere oturan değil, kendi kurduğu masalara istediğini istediği yere oturtan Türkiye'dir asıl hedef. Yani, asıl mesele Al-Bayrak'tır!"


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler