'Sadece Diktatör' oyununa bir yasak daha... Atay: Yok canım, ne diktatörlüğü?

İzmir Valiliği, Barış Atay'ın rol aldığı oyunun sahnelenmesini yasakladı. Valiliğin gerekçesinde "Genel sağlığı, ahlakı; başkalarının hak ve özgürlüklerini tehlikeye düşürebilir" ifadeleri kullanıldı.

Yayınlanma: 26.01.2018 - 21:17
Abone Ol google-news


Oyuncu Barış Atay'ın rol aldığı ve Caner Erdem’in yönettiği 'Sadece Diktatör’ oyunu, İstanbul, Ankara ve Artvin’in ardından İzmir’de de yasaklandı.

İzmir Valiliği’nden Narlıdere Kaymakamlığı’na gönderilen yazıda, ‘Sadece Diktatör’ oyununun, "hakkındaki paylaşımlarla kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını tehlikeye düşürebileceği, organizasyona katılacak grup ve şahıslara yönelik bazı kesimler tarafından toplumsal duyarlılıklar nedeniyle tepki gösterileceği” kaydedildi.


Barış Atay: Yok canım, ne diktatörlüğü?

Oyuncu Barış Atay, kişisel Twitter hesabından konuyla ilgili olarak, "#SadeceDiktatör’ün 31 Ocak Narlıdere turnesi için yapılan başvuru sonucunda, içinde olacağımız tüm etkinlikler @IzmirValiligi tarafından İzmir genelinde de yasaklandı. Yok canım ne diktatörlüğü?” yorumunda bulundu.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler