Sahte rakıdan ölüme 'kasten öldürmekten' müebbet hapis cezası

BURSA’nın Mudanya ve Mustafakemalpaşa İlçeleri’nde 2009 yılında, ürettikleri sahte rakıdan 3 kişinin ölümüne neden olmak suçundan yargılanan 3 kişi, Yargıtay’ın verilen cezayı az bulup bozmasının ardından yeniden yargılandı.

Yayınlanma: 25.12.2015 - 11:18
Abone Ol google-news

Mahkeme heyeti bu kez sanıklardan Hasan Şencan (45) ve Mehmet Yılmaztürk'ü (52) 3 kez, Mesut Özbay'ı (42) 2 kez, Hikmet Kartal'ı da (48) bir kez ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti iyi hal indirimi uyguladığı sanıklar hakkındaki cezaları 16 yıl 8'er aya indirirken, 4 sanığın da tutuklanmasına karar verdi.

Mudanya ve Mustafakemalpaşa'da 2009 yılında Saip Telli (59), Hasan Erdem (78) ve İsmail Güven (50) içtikleri sahte rakı nedeniyle yaşamlarını yitirdi. Olayla ilgili yürütülen soruşturma sonucu ölen kişilere sahte rakı sattıkları iddiasıyla Mehmet Yılmaztürk, Hasan Şencan, Mesut Özbay ve Hikmet Kartal yakalandı. Sanıklar 'Bandrolsüz içki satmak', 'taksirle ölüme sebep olma' ve 'sağlığa aykırı içecek satmak' suçundan Bursa 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

YARGITAY 'KASTEN ÖLDÜRMEK'TEN CEZA İSTEDİ

Yargılama sonucu sanıklardan Mehmet Yılmaztürk, Hasan Şencan 5'er yıl hapis, Mesut Özbay, 2 yıl 6 ay, Hikmet Kartal 2 yıl 1 ay hapis cezalarına çarptırıldı. Ancak yerel mahkemenin verdiği karar Yargıtay 1’nci Ceza Dairesi’nce bozuldu. Yargıtay, sanıklara verilen cezayı az bularak, her birine 'Kasten adam öldürmek' suçundan ceza verilmesini istedi.

TUTUKLANDILAR

Yargıtay’ın bozma kararı üzerine 4 sanık tekrar 2’inCİ Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuksuz sanıklardan Hikmet Kartal ile Mehmet Yılmaztürk katılırken diğer iki sanık gelmedi.

Mahkeme heyeti sanıklara bu kez, Yargıtay’ın bozma gerekçesi doğrultusunda 'Kasten adam öldürmek’ suçundan ceza verdi. Sanıklar Hasan Şencan ve Mehmet Yılmaztürk önce 3'er kez ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların mahkemedeki iyi hali ve pişmanlık göstermeleri nedeniyle cezaları 3'er kez 16 yıl 8'er ay hapis cezasına indirildi. Sanık Mesut Özbay da, 2'şer kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti sanıkların iyi halini dikkate alarak onların bu cezalarını da 2'şer kez 16 yıl 8'er ay hapis cezasına indirdi. Sahte rakı nedeniyle İsmail Güven’in ölümüyle ilgili yargılanan Hikmet Kartal da önce ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Kartal'ın cezası da daha sonra 16 yıl 8 aya düşürüldü.

Mahkeme sanıkların tutuklanmasına da karar verdi.
Duruşmaya katılan Hikmet Kartal ve Mehmet Yılmaztürk cezaevine gönderilirken, Hasan Şencan ve Mesut Özbay hakkında yakalama emri çıkarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler