Saldırıda 'Karadul' şüphesi

Bir polisin şehit olduğu Sultanahmet’teki intihar saldırısını Rus uyruklu Diana Ramazova’nın gerçekleştirdiği öne sürüldü. Çeçen asıllı olduğu üzerinde durulan canlı bombanın El Kaide ve IŞİD’le bağlantısı da araştırılıyor. İçişleri Bakanı Ala ise saldırganın kimliğini tespitt ettiklerini açıkladı, ancak isim vermekten kaçındı.

Yayınlanma: 08.01.2015 - 20:26
Abone Ol google-news

Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü’ne yönelik canlı bomba eyleminde, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Rus uyruklu Diana Ramazova olduğu iddia edildi. İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, saldırganın kimliğini tespit ettiklerini belirterek “Şu aşamada açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz” dedi.

Sultanahmet’teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü’ne yönelik canlı bomba eylemini gerçekleştiren kadının kimliği ile ilgili emniyet ve MİT’in çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Saldırıyı düzenlediği iddia edilen Ramazova’nın 28 yaşında Rus uyruklu olduğu, Çeçen uyruklu olup olmadığının belli olmadığı, SIM kartından tüm görüşmelerinin mercek altına alındığı, MİT ile polisin ortak çalışma yaparak eylemcinin İŞİD’le bağlantısını, hangi ülkeden Türkiye’ye girdiğini konularının araştırıldığı öne sürüldü.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, çok önemli mesafeler kat ettiklerini, saldırganın kimliğini tespit ettiklerini söyledi. Soruşturmanın selameti ve irtibatların ortaya çıkarılması bakımından bu aşamada ayrıntılı açıklama yapmayı doğru bulmadıklarını belirten Ala, “Önemli olan sonuç almaktır. Daha önceki Dolmabahçe saldırısıyla ilgili bazı gözaltılar oldu, onlar
tutuklandı. Hem önleme konusunda çok ciddi çalışmalar yürütüyor hem de kaçak olur da saldırı gerçekleşirse bağlantıların ortaya çıkarılması konusunda son derece titiz çalışmalar yürütüyoruz. Biraz sabrederseniz sonuçları göreceksiniz. Önlenenler haber olmadığı için istihbaratın ne kadar yoğun ve etkili çalıştığı bilinmiyor” dedi. DHKP-C’nin üstlendiği saldırıyı Elif Sultan Kalsen’in düzenlediği öne sürülmüş, Adli Tıp Kurumu’nda cesedi teşhis eden aile, cesedin kızlarına ait olmadığını açıklamıştı.

Sultanahmet saldırısını gerçekleştiren kadın canlı bombanın “El Kâide” ve “IŞİD” terör örgütleriyle bağlantılarının araştırıldığı öğrenildi. Sultanahmet’teki saldırıyı gerçekleştiren kadın canlı bombanın 2014 yılının haziran ayında Türkiye’ye turist olarak giriş yaptığı belirlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler